Вижте програмата на България за Световното първенство по волейбол за мъже


Вижте програмата на България за Световното първенство по волейбол за мъже
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6874 0

Мъжкият национален отбор по волейбол на България ще играе срещу световния шампион и един от домакините - Полша в първия ден на Световното първенство по волейбол за мъже. На 26 август националният тим на страната излиза за първата си среща в Катовице от 21:30 часа, стана ясно след обявяването на официалната програма.

На Световното първенство по волейбол за мъже ще участват 24 отбора, които са разпределени в шест групи по четири. Първите два и четирите най-добри трети в класирането ще продължат в елиминациите.

България е в група С, където освен Полша са волейболистите на Мексико и САЩ. На 28 август националите се изправят срещу Щатите от 18:30 часа. Два дни по-късно е последният двубой за българите в групата срещу Мексико отново от 18:30 часа. Всичките срещи на България от груповата фаза на първенството ще се проведат в Катовице.

Световното първенство трябваше да се състои в Русия, но заради конфликта с Украйна всички международни спортни мероприятия в страната бяха отменени. Турнирът ще се проведе от 26 август до 11 септември в Полша и Словения.

Вижте още: Най-успешният италиански клуб пожела Алекс Николов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички