България срази Полша и си гарантира участие в Лига на нациите и догодина


България срази Полша и си гарантира участие в Лига на нациите и догодина
Снимка: Getty Images

2158 0

Женският национален отбор по волейбол на България победи Полша в последния си мач на българска земя в турнира Лига на нациите с 3:1. Момичетата на Лоренцо Мичели обърнаха коравия тим на "Дружина Полска" след като загубиха първия гейм. 

Полякините дръпнаха с 5:1 в началото на първата част и успяха да поддържат разлика от 2-3 точки до самия край. България намали изоставането си при 20:21, но Полша не допусна обрат и спечели гейма с 25:22.

След равностойно начало до 5:5 във втория гейм „лъвиците“ направиха три поредни точки и взеха аванс, увеличавайки го с нова такава серия за 12:7. Нашите волейболистки нямаха никакви проблеми да затворят гейма с осем последователни точки за 25:13.

Третата част вървеше точка за точка до 4:4, след което волейболните ни националки взеха аванс при 8:5 и го поддържаха, за да го увеличат при 21:15. До края на гейма „лъвиците“ не срещнаха затруднения. В крайна сметка те спечелиха с 25:17 за пълен обрат в мача.

Четвъртият гейм бе спорен до самия край, в който лъвиците успяха да дръпнат до 24:19, но допуснаха наваксване до 24:22. Мичели взе таймаут и българките успяха да затворят мача с 25:22.

На практика България си запази мястото в най-високата група на Лига на нациите и за догодина с 4 победи и се изравни с Полша на 12-то място в класирането. И двата тима са с по 12 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички