Националният отбор на България по волейбол бе сломен от Италия


Националният отбор на България по волейбол бе сломен от Италия
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3103 0

Националният отбор на България по волейбол записа загуба с 0:3 (15:25, 20:25, 23:25) гейма от Италия в мач от волейболната Лига на нациите. Това бе четвърто поредно поражение за "лъвовете" в тазгодишното издание на турнира.

Първият гейм започна доста равностойно при резултат 4:3 за родните волейболисти. Мачът вървеше точка за точка докато италианците не откриха своя ритъм при 12:9 в тяхна полза. Оттам нататък "Скуадрата" не сгреши, използвайки атаки по диагоналите, и затвори първата част при 25:15.

Втората част отново започна равностойно. Бяха допуснати много грешки и от двата състава при началните удари. В тази част Алекс Николов бе ключов за българите, а благодарение на него успяхме да догоним съперника до 4:4 и 7:7. В крайна сметка, Италия продължи да бъде безупречна в атака и успя да стигне до 25:20.

Третата част бе най-интересна. В нея "лъвовете" се бореха до самия край. Родните ни състезатели успяха да поведат с 12:9, след което последва прекъсване от италианския треньор. Това се оказа добре за "Скуадрата", която успя да се върне обратно в гейма. След добри отигравания на Георги Сеганов и Алекс Николов българите поведоха с 23:22, но това не бе достатъчно и италианците затвориха срещата, печелейки последния гейм с 25:23.

След днешната загуба в "Арена Гданск" българите остават само с една победа от 9 мача. Така Канада, Китай, България и Австралия се очертават като отборите, които ще определят кой ще изпадне от Лигата на Нациите.

Следващите мачове на момчетата на Николай Желязков са със Словения на 7-и юли и с Нидерландия ден по-късно. Българите трябва да спечелят поне един от оставащите си два двубоя от минитурнира в Гданск, за да запазят някакви шансове за оцеляване.

Ето какво каза Любо Ганев за българските болейболистки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички