Важна победа запази шансовете на България (жени) да остане в Лига на нациите


Важна победа запази шансовете на България (жени) да остане в Лига на нациите
Снимка: Българска федерация по волейбол

1499 0

Българският национален отбор по волейбол постигна първа победа на тазгодишното издание на женската Лига на нациите. "Лъвиците" надвиха последния в класирането тим на Южна Корея с 3:1.

Успехът прави родния тим предпоследен в класирането и е достатъчен за оставане във Волейболната лига на нациите и догодина. По груби сметки, днешният ни съперник трябва да вземе всички оставащи мачове, а българките да загубят своите. Предстоят ни битки със САЩ, Полша и Сърбия.

В първия гейм Корея поведе и Лоренцо Мичели поиска прекъсване при 2:5. След няколко атаки на радостина Маринова и блокада на Мария Йорданова успяхме да изравним. Мачът вървеше наравно до 13:13, след което Маринова изведе България до 15:14. След прекъсване за Корея съперникът успя да поведе със 17:16, но след атака по диагонала на Мария Йорданова България изравни. След успешни атаки на Елена Бечева българският тим успя да вземе гейма.

Във втория гейм нашият тим поведе, а след прекъсване за корейките те стигнаха до обрат - 9:8. След таймаут българките успяха да си върнат аванса, а при грешка на съперника поведоха с 12:9. Корейките поведоха с 15:14, а "лъвиците" успяха да променят това и да поведат със 17:16 след успешна двойна блокада.

Нова двойна блокада направи аванса на българките 20:17, а на корейките не помогна и техническото прекъсване - нашите момичета спечелиха с 25:18 след сервис в аут.

В третия гейм отново България поведе, но съперникът изравни и дори успя да обърне играта. България изравни, а след 5 поредни точки на Корея Борислава Съйкова спечели точка и намали на 11:14. В заключителната част геймът вървеше точка за точка, за да се стигне до 23:23. Ас доведе до геймбол на последните в класирането, а след удар на Мария Йорданова в аут Корея спечели третия гейм с 26:24.

Въпреки импулса у корейките след спечеления гейм, българките надделяха убедително с 15:15 и си осигуриха победата и важните точки. Това е първи успех за тях в 8 мача. 

Още новини за ВОЛЕЙБОЛ четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички