България започна силно, но се срина срещу Китай във волейболната Лига на нациите


България започна силно, но се срина срещу Китай във волейболната Лига на нациите
Снимка: VNL / Българска федерация по волейбол

1690 0

Националният отбор на България по волейбол за жени загуби с 1:3 (25:20, 7:25, 10:25, 15:25) гейма от Китай в мач от волейболната лига за нациите и записаха шеста поредна загуба в турнира след първата си победа срещу Хърватия.

"Лъвиците" започнаха чудесно срещата, взимайки първия гейм. Момичетата на Лоренцо Мичели показаха страхотна игра на блокада, а китайките нямаха отговор на атаките на нашите състезателки по диагоналите. България спечели първата част с 25:20, а големи заслуги имаха Радостина Маринова, Елена Бачев и Мира Тодорова.

Във втория гейм обаче българките чисто и просто се сринаха. "Лъвиците" загубиха след разгромното 7:25, а оттам насетне китайските състезателки набраха инерция и не позволиха на нашите момичета да противодействат по какъвто и да било начин.

Последва още един разочароващ гейм, в който България отбеляза само 10 точки и позволи на китайките, водени от Гон Сияню и Инин Ли, да наложат безспорна доминация до края на срещата. 

В последния четвърти гейм българките показаха желание за игра и геймът стартира доста равностойно. Мичели използва едно от прекъсванията си, за да начертае нова тактика, която даде резултат в началото, но самочувствието на китайките само се повишаваше след всяко едно разиграване и те съумяха да затворят срещата с 25:15.

Селекцията ни остава на 13-то място във временното класиране със само един успех и шест последователни загуби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички