Страхотни! България с нова победа на Европейското по волейбол - качи се на 1-вото място


Страхотни! България с нова победа на Европейското по волейбол - качи се на 1-вото място
Снимка: Българска федерация по волейбол

2517 0

Националният отбор по волейбол при жените записа още една победа на Европейското първенство при дамите. Този път България се справи с Босна и Херцеговина, като надделя с 3:1 гейма (25:20, 25:19, 19:25 и 25:18).

В първия си мач от групата "лъвиците" записаха обрат срещу Хърватия и потеглиха с 3 точки, тъй като успехът дойде при 3:1. Така към момента заемат първата позиция в групата, съставена от 6 отбора. Единствено Италия на хартия може да ни измести, ако запише успех с 3:0 или 3:1 над Швейцария по-късно днес.

До края на груповата фаза България играе последователно с фаворита в групата Италия (19.08), Румъния (22.08) и Швейцария (23.08). За следващата фаза се класират първите четири отбора в групата.

Първият гейм от днешната среща вървеше много равностойно и за първи път се стигна до разлика от две или повече точки при 8:6 за България. Тя бе поддържана известно време, а ключовият момент в гейма дойде в средата, когато "лъвиците" дръпнаха с 6 точки разлика за 19:13. Тя бе поддържана до края и в крайна сметка частта бе затворена на 20.

Вторият гейм започна по същия начин, но този път състезателите на Босна се откъснаха за 10:7. Пасивът веднага бе заличен и след феноменална серия дори поведохме с 15:10. И в този случай "лъвиците" не изпуснаха своя аванс, за да ликуват в края на частта след 25:19.

В третата част Босна стартира най-мощно, като поведе с 5:1. До средата на гейма България успяваше да доближи съперника най-много на три точки, а разликата се увеличи до 7 при 19:17. До края авансът не бе пропилян и геймът бе затворен при 25:19.

Последният гейм от мача вървеше точка за точка най-дълго време. След 13:13 България успя да се откъсне за 17:13. Разликата на няколко пъти бе стопявана, като дори стигна една точка, но постепенно "лъвиците" отново вдигнаха нивото и затвориха гейма на 18.

Припомнете си и страхотния обрат за България на старта на Европейското по волейбол срещу Хърватия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички