Националният ни отбор по волейбол доминира Белгия за победа във Варна


Националният ни отбор по волейбол доминира Белгия за победа във Варна
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3327 0

Националният отбор по волейбол на България успя да победи Белгия във втора поредна контрола, играна на българска земя във Варна днес (12 август). "Лъвовете" се наложиха с 3:0 гейма (25:22, 25:18, 25:18) в зала "Конгресна".

Първата част стартира силно за белгийците. Родните състезатели обаче успяха да се върнат при 14:14. Нашите волейболисти продължиха с добрите изяви през гейма и успяха да го затворят с 25:22 и да вземат предимството.

Вторият гейм отново бе за България. "Лъвовете" успяха да доминират и стигнаха до солидна преднина с 20:14, като до края оставиха само 4 точки на своя опонент. Симеон Добрев, Георги Братоев и Димитър Димитров пък получиха шансове за изява през втората част.

Отлични изяви на нашите национали и в частност на Алекс Николов, Мартин Божилов, Мартин Атанасов и Алекс Грозданов, дадоха преднина със 17:9 в третата част. Стигна се до 20:15, след което последва прекъсване от Пламен Константинов. В крайна сметка, нашите не сбъркаха и съумяха да вземат победата, затваряйки с 25:18.

Това бе втори пореден успех за "лъвовете" срещу "червените дяволи". Във вчерашния ден (11 август) България стигна до обрат срещу Белгия с 3:2 гейма. Двете контроли пък бяха част от подготовката на възпитаниците на Пламен Константинов за Евроволей 2023, на който турнир България е съдомакин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички