България със страхотен обрат срещу Хърватия за старт на ЕвроВолей 2023


България със страхотен обрат срещу Хърватия за старт на ЕвроВолей 2023
Снимка: bvf.bg/Българска федерация по волейбол

2372 0

Женският ни национален отбор по волейбол стартира днес участието си на Европейското първенство. Отборът на Лоренцо Мичели победи Хърватия с 3:1 (23:25, 25:23, 25:20, 25:18) в първия си мач от Група В на шампионата. Срещата бе в зала "Арена ди Монца" в Монца (Италия). Така за втори пореден път победихме Хърватия след Лигата на нациите в Нагоя, което се оказа решително за бъдещото ни оставане в турнира. Следващият двубой на отбора ни е в четвъртък от 19 часа срещу Босна и Херцеговина.

Първият гейм вървеше равностойно, като в края му дори нашите момичета успеха да осигурят предимство от 3 точки за 23:30. Хърватия обаче успя да стигне до 23:23 след атака на Андреа Михалевич и аут на Радостина Маринова. След две отлични блокади на Ема Щруняк хърватският тим дори успя да стигне и до успех в откриващия гейм.

Вторият гейм се развива по-добре за съперниковия отбор, като дори в края имаше преднина от 4 точки за 20:16. След това обаче нашият тим се "събуди" и след отлична игра на Вангелия Рачковска и Радостина Маринова, както и блокада на Борислова Съйкова се стигна до обрат - 21:20. Играта продължи да е точка за точка, но България този път бе по-съобразително и изравни геймовете.

И третия гейм видя сменяване на водачеството, но в края показахме по-добра игра. Баракова използва грешка на съперника и вече водихме с 22:17. Хърватия върна три точки и авансът ни намаля до 23:20. Тодорова не позволи серията да стане по-дълга и гарантира четири геймбола. И отново Мира Тодорова донесе успеха ни с единична фантастична блокада 25:20.

Четвъртият гейм започна много равностойно с размяна на точки. Така беше само до 3:3, когато отборът ни поведе с с 8:3. Съпротивителните сили на Хърватия тотално паднаха, като почти през цялото време разликата варираше между 7 и 8 точки, а геймът бе затворен на 25:18.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички