Става ли волейболът като футбола ни? Исторически невиждано падение за България след ЕвроВолей 2023


Става ли волейболът като футбола ни? Исторически невиждано падение за България след ЕвроВолей 2023
Снимка: Hristo Rusev / LAP.bg

2316 0

Сякаш започва да се сбъдва едно от големите притеснения на спортния фен в България. А именно това волейболът ни да бъде приравнен към нивото на футбола. Към този кошмар се запъти националният отбор на България по волейбол и след ЕвроВолей 2023, на което бяхме един от домакините.

Слабо представяне в груповата фаза и сензационни загуби от Испания и Хърватия направиха така, че на осминафиналите срещнахме олимпийския първенец Франция. По този начин отпаднахме веднага в елиминациите след поражение с 0:3.

А след това чакахме. Чакахме края на всички елиминационни сблъсъци от тази фаза, за да научим дали ще се стигне до историческо невиждано падение за страната ни на европейски първенства. И то бе достигнато.

"Лъвовете" финишираха 15-и на Европейското първенство по волейбол, като никога преди в цялата ни история не сме завършвали на по-далечна позиция. До този момент бяха едва три пътите, в които оставахме извън топ 10 на Стария континент.

Едва ли е изненада, че два от тези случаи бяха в последните години - през 2021-ва и през 2019-а. Първият такъв случай пък е от миналия век - през 1987-а година. А голямата надежда на България във волейбола Алекс Николов разкри за какво съжалява след ЕвроВолей 2023.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички