Соколов: Вместо мач с по-малко грешки, изиграхме такъв със страшно много грешки


Соколов: Вместо мач с по-малко грешки, изиграхме такъв със страшно много грешки
Снимка: fivb.com

1548 0

Капитанът на националния отбор на България Цветан Соколов беше разочарован от представянето на тима в мача от група В на Европейското първенство по волейбол с Испания. Иберийците победиха с 3:1.

"Каква оценка да дам? Ние не направихме това, което можем да правим, защото по начинът, по който тренираме, и това, което играхме днес, не е това, което сме ние. Нека да отдадем дължимото и на отбора на Испания, които рискуваха и им се получиха нещата. Браво на тях и поздравления, защото наистина изиграха един волейбол без, бих казал, никакви грешки", каза Соколов след двубоя.

"Не мисля, че трябва да търсим някакво оправдание, точно обратното - трябва да си извадим изводите и да гледаме напред, да се постараем това повече да не го допуснем, защото не може да играем по този начин, ако искаме да направим нещо голямо", продължи капитанът.

"Аз мисля, че трябва да покажем спортна агресия, нещо, което днес (б.а. вчера) не направихме. Дори когато бъркахме, ние не показахме това. Тази злоба, бих казал дори, защото ние сме отбор, който трябва да играе с емоции, със злоба, с агресия във всеки един елемент, защото винаги, когато сме го правили това нещо, нещата ни се получават", категоричен е той.

"Днес мисля, че направихме точно обратното – играхме доста спокойно, дори го нямаше това напрежение, което винаги го има в един отбор, особено домакин. Може би това е грешката. Трябва да си извадим всички изводи и да гледаме напред. Днес нищо не ни се получаваше. Най-важното беше просто да изиграем един мач с по-малко грешки, а то стана точно обратното – със страшно много грешки", завърши Соколов. А ето какво каза след загубата Пламен Константинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички