Словения даде само гейм на България в Лигата на нациите


Словения даде само гейм на България в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

1442 0

Българският национален отбор допусна ново поражение във волейболната Лига на нациите. Този път "лъвовете" загубиха от селекцията на Словения с 1:3 (22:25, 25:22, 18:25, 16:25). Това бе десета за двата тима, а срещата се проведе в полския град Гданск. 

Срещата започна равностойно и на два пъти в средата на първия гейм се стигна до равенства - при 13:13 и 19:19. В края на частта опитът си пролича и европейският шампион завърши с 25:22 след успешни атаки и запазване на разликата в точките.

Вторият гейм също бе сравнително равностоен и българите успяха да стигнат до краен успех, след като взеха аванс при 22:20, а до края не позволиха стопяване на разликата и логично частта завърши при 25:22.

"Трикольорите" не успяха да се преборят за нещо подобно до края на срещата и логично загубиха с 1:3 гейма от опитния си съперник. Третата част завърши при 25:18 за словенците, а в последната дори отбелязахме с две точки по-малко. 

В най-резултатен за българския тим се превърна Мартин Атанасов с 15 точки, докато Александър Николов се отчете с 13 точки. За европейските шампиони Щерн Тончек отбеляза 18 точки.

България остава на 15-о място във временното класиране. В петък вечер "лъвовете" ще се примерят сили със селекцията на Нидерландия.

Днес българският тим започна в състав: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Александър Николов, Мартин Атанасов, Светослав Гоцев, Николай Колев и либерото Владислав Иванов. В хода на срещата като резерви се появиха Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров, Светослав Иванов и Стефан Чавдаров.

Вижте кой елитен клуб поиска Алекс Николов!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички