Синът на Владо Николов Александър отпътува за САЩ, където ще играе за Калифорнийския университет


Синът на Владо Николов Александър отпътува за САЩ, където ще играе за Калифорнийския университет
Снимка: volleyballworld.com

5123 0

Един от най-големите таланти на българския волейбол Алекс Николов излетя тази сутрин от Летище София в посока Съединените американски щати, където ще играе за отбора на университета в Лонг Бийч, Калифорния!

Синът на легендарния Владо Николов, който е висок 204 см на 17 години, ще продължава да тренира и да се учи на тънкостите в играта в едни от най-добрите условия в света. Калифорнийският университет разполага с много добра програма за развитието на млади таланти, а самият Александър вече натрупа доста опит с екипа на Левски и младежкия национален отбор на България:

"Ние сме убедени, че Алекс бързо ще се превърне в топ играч и там.

Николов напуска "Левски София" след пет сезона със синия екип. За това време той спечели цели 4 шампионски титли и 3 пъти бе избиран за най-полезен състезател във финалите за подрастващи.

През последния сезон бе повикан за първи път в мъжкия национален отбор, спечели бронз от мъжката Супелига и се окичи със сребро от световното първенство за юноши до 19 г. Той участва и на световното до 21 г., където българският отбор завърши 6-и, а Николов оглави класацията за най-добър изпълнител на сервис.

Благодарим ти за всичко, Алекс! Пожелаваме ти здраве и много победи, а "Левски" винаги ще бъде твоят волейболен дом", написаха от ВК Левски в социалните мрежи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички