Само в Sportline: Бойко Борисов ще връща Матей в националния


Само в Sportline: Бойко Борисов ще връща Матей в националния
Снимка: БГНЕС

1629 0

Премиерът Бойко Борисов лично ще се пробва да върне Матей Казийски в националния отбор по волейбол за европейското първенство, на което сме домакини заедно с Италия през октомври, научи Sportline.

Както е известно преди да каже „да“ на селекционера Пламен Константинов звездата на Тренто ще се срещне с министъра на спорта Красен Кралев. Желание да присъства е изявил и самият премиер. Бойко Борисов смята, че може да убеди Матей да размисли и да се завърне в тима.

Селекционерът Пламен Константинов вече няколко пъти заяви, че темата „Казийски“ може да се разисква след Световната лига и то при положение, че самият играч го пожелае. Посрещачът не е заявен в списъка за най-комерсиалното състезание в света, както и за първите по рода си Европейски олимпийски игри в Баку.

Казийски вече се е срещал с Борисов. Ден, след като българският национален отбор по волейбол се класира за Олимпиадата в Лондон след победа над Египет с 3:1 през юни 2012-а, селекционерът Радостин Стойчев изпълни заканата си и обяви, че няма да води повече отбора, освен ако всички членове на УС на федерацията не подадат оставки. На нарочна пресконференция същото заяви и Матей Казийски. Двамата, заедно с част от състезателите и вицепрезидента на БФВ Ивайло Константинов, бяха при премиера Бойко Борисов, но и разговорите с него не доведоха до желаните от тях промени.

Именно мачът с Египет на 10 юни 2012 г. е последният за Матей под родния трибагреник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички