Казийски с ключов принос и Тренто е на победа от титлата


Казийски с ключов принос и Тренто е на победа от титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

1158 0

Само още една победа трябва на „БГ Тренто” на Радостин Стойчев и Матей Казийски, за да грабне волейболната титла в Италия. Днес Тренто смаза Модена с 3:0 гейма (23, 23, 22) и в сряда, 13 май, двата отбора излизат в решаващ мач. Домакин ще е Модена, а ако Тренто спечели, печели и титлата. При загуба ще има решаващ пети мач.

Мачът беше предшестван от скандал – заради ранния час. Причината беше, че баскетболният отбор на Тренто, който е във втора италианска дивизия, не отстъпи „Пала Тренто” на борещия се за титлата на Италия волейболен тим на града.

Първият гейм отиде за сметка на Тренто, след като нещата след втора техническа пауза въобще не вървяха добре. В един момент тимът на Стойчев и Казийски изоставаше с 15:19, но точно тогава Радостин Стойчев пусна в игра Филипо Ланца и той наниза три поредни аса, с което свали разликата до само една точка. Инерцията, дадена от Ланца, позволи на Тренто да обърне и геймът беше спечелен след дълго разиграване, при което Модена така и не се възползва от две хубави възможности за атака и Митар Джурич завърши с мощна атака по правата – 25:23.

Инициативата остана на страната на Тренто, като при втора техническа пауза преднината беше от четири точки. Урош Ковачевич обаче намали разликата до точка след два чудесни сервиса и резултатът беше изравнен при 19:19 след блокада срещу Ланца. Тогава на сервис застана Казийски, който при 20:19 наниза четири поредни страхотни сервиса и Тренто поведе с 23:19, като при четвъртия начален удар Ланца можеше също да направи точка, но се стегна и изкара в аут. В крайна сметка геймът беше спечелен с 25:23, отново след решителна точка на Казийски.

Третият гейм вървеше точка за точка, без някой от двата тима да се откъсне с повече от три-четири точки аванс, като през повечето време двата отбора се движеха точка за точка. Тренто взе предимство за 20:18, след две чудесни атаки на Ланца и Казийски, като при първата трябваше видеоповторение, за да се види как блокът на Модена играе с топката. Модена изравни за 21:21 след блокада срещу Казийски, но Тренто отговори с чудовищен блок срещу Ървин Нгапет за 23:21. Последва и контраатака, завършена от Казийски с блок-аут – три мачбола за домакините, два от които на посрещане! Модена спаси първия мачбол, на сервис на Тренто, но Бруно Резенде сбърка началния удар за Модена и победата отиде при отбора на Стойчев и Казийски.

Източник: Actualno.com
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички