Феноменален Матей вдъхнови Тренто за обрат в мач за титлата


Феноменален Матей вдъхнови Тренто за обрат в мач за титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

1328 0

Матей Казийски игра феноменално и беше избран за MVP при драматичната победа на Тренто в първия мач от финалния плейофи за волейболната титла в Италия.

Воденият от Радостин Стойчев тим направи зрелищен обрат, за да спечели със с 3:2 (-23, -17, 27, 26, 12) срещу Модена и да поведе с 1-0 в серията. Драмата продължи 2 часа и 27 минути, Тренто остава непобеден пред собствена публика в първенството този сезон.

Заслуга за обрата имаше и вторият разпределител на домакините Симоне Джанели. Той се оказа скритото оръжие на Радо Стойчев въпреки че е само на 19 години. С неговото включване Тренто спечели трите гейма, след първоначалното изоставане.

В края на третия гейм беше много "горещо" на игрището. Реферът Матео Чипола вдигна червен картон на домакините за оспорване и жълт и червен едновременно на треньор от щаба на Модена, което означаваше и дисквалификация. Освен това на няколко пъти се налагаше употребата на системата "видео чалъндж". Прояви се и вторият рефер Джани Бартолини, който първоначално не позволи смяна на Тренто, но след няколко консултации всичко си дойде на мястото.

Матей Казийски завърши с 21 точки (2 аса, 4 блокади, 54% в нападение). 21 направи и Митар Джурич (1 блокада, 45% в атака).

За Модена невероятен мач изигра френският нападател Ървин Нгапет, който реализира 27 точки (1 ас, 1 блокада, 52 % в атака). Най-резултатен с 32 бе сръбският му колега Неманя Петрич (3 аса, 3 блокади, 65% в нападение).

Следващият мач от финалната серия е в "Пала Панини" в Модена на 6 май от 21,30 ч бълг. време. Играе се до три победи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички