Русия на колене - САЩ прегази Сборная и я изхвърли от Световното по волейбол


Русия на колене - САЩ прегази Сборная и я изхвърли от Световното по волейбол
Снимка: FIVB

2225 0

Националният отбор на Русия излетя от Световното първенство по волейбол в Италия. Сборная беше разбита с 0:3 от САЩ и няма да спори за медалите на шампионата, въпреки че беше сред основните фаворити както за място в топ 4, така и за самата титла.

"Янките" съумяха да спечелят след 25:22, 25:23 и 25:23 в драматичен сблъсък срещу бившия олимпийския първенец изигран пред 10 хиляди души в Торино. По този начин е ясен последният в групата, след като Бразилия също спечели срещу Русия след шеметен обрат - от 0:2 до 3:2.

Американците показаха изключително стабилна игра, като над всички бяха Аарън Ръсел и Тейлър Сандър. От друга страна "Сборная" изпитваше сериозни затруднения в посрещане, като в един момент в края на първия и началото на втория гейм дори Максим Михайлов заигра на "четворката". Но и това не помогна и САЩ спечели чисто, с което се класира за полуфиналите.

Най-полезни за американския тим бяха именно Аарън Ръсел (2 аса и 54% ефективност в атака) и Тейлър Сандър (2 блока и 57% ефективност в атака) със 17 и 15 точки за победата. За Русия Дмитрий Мусерский (4 блока, 1 ас и 44% ефективност в атака) и Егор Клюка (2 блока и 43% ефективност в атака) завършиха с 12 и 11 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички