Бразилия с впечатляващ обрат над Русия на Световното по волейбол


Бразилия с впечатляващ обрат над Русия на Световното по волейбол
Снимка: FIVB

2005 0

Отборът на Бразилия превъзмогна изоставане от 2:0 гейма срещу Русия и обърна мача в първа среща от група I на третата фаза на Световното първенство по волейбол – (20:25, 21:25, 25:22, 25:23, 15:12).

Срещата започна по-добре за руснаците, които постепенно наложиха волята си над бразилците и отвориха разлика с противника. Сервисът на ,,Селесао“ определено изневеряваше, а индивидуалните грешки в отбора спомагаха за лесни точки в актива на ,,Сборная“. Логично се стигна до първи гейм на сметката на Русия след 25:20 и чудесно представяне на Максим Михайлов и Дмитри Волков в атака. Във втората част картината бе идентична – възпитаниците на Сергей Шляпников бяха по-балансирани и въпреки равностойния характер на гейма до средата му, постепенно намериха начин отново да се откъснат след добри изяви в атака и на блокада – 25:21.

Когато изглеждаше, че Бразилия няма как да обърне мача в своя полза, на сцената се появи разпределителя Уилям Аржона. Негови великолепни подавания към Лукаш Сааткамп, Уолъс Де Соуса и Луис Филипе Фонтелеш доведоха до първи гейм за Бразилия в мача – 25:22. Ситуацията се повтори в следващата част, когато и сервисът на ,,кариоките“ започна да влиза все повече, а играта им в защита позволи на отбора да се справи с наглед невъзможни ситуации. Резултатът бе изравнен – 25:23 и завръщането в мача бе осъществено.

В тайбрека руснаците поведоха първи с 4:2 точки, но бразилците мигновено реагираха и обърнаха до 5:4. Играчите на треньора Ренан дел Зото дръпнаха с три точки при 11:8 и въпреки че руският отбор отрази два мачбола при 14:10, при третия опит Бразилия затвори срещата и постигна впечатляващ обрат на старта на третата фаза от Световното първенство. Утре ,,Селесао“ почива, докато САЩ и Русия ще се изправят един срещу друг. В другата група J по-късно тази вечер е мачът между домакина Италия и Сърбия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички