Русия нанесе първа загуба на Италия на Световното по волейбол


Русия нанесе първа загуба на Италия на Световното по волейбол
Снимка: Gullievr/Getty Images

1417 0

Един от домакините на Световното първенство по волейбол - Италия, допусна първо поражение на шампионата, губейки от Русия с 3:2 гейма – (19:25, 25:18, 25:21, 19:25, 15:11). Въпреки загубата "адзурите“ се класираха за следващия етап на надпреварата, докато руснаците ще търсят продължаване напред като един от двата най-добри втори отбора.

Пред 13 000 души в Милано италианците започнаха по-добре срещата в търсене на седми пореден успех на първенството. Филипо Ланца се завърна в състава, а след серия от успешни атаки на Иван Зайцев и Османи Хуанторена и блок на Даниеле Мацоне първият гейм отиде на сметката на домакините – 25:19.

Треньорът на руския тим Сергей Шляпников върна на полето разпределителя Александър Бутко за втората част, а сервисът на италианците в гейма изневери. След добри атаки на Зайцев разликата бе намалена до две точки при 15:13, но руснаците демонстрираха една от основните си сили и след поредица от успешни блокади дръпнаха с 20:13. Максим Михайлов атакува успешно и затвори втората част в полза на Русия – 25:18.

В третия гейм картината бе идентична – руснаците продължиха да доминират в атака и успяха да увеличат процента си на ефективност в нападение от 33% в първия гейм до 60% в третия. Италианците не намираха решение на атаките на Михайлов и Русия излезе с едни гърди напред след 25:21. Домакините се събудиха в гейм номер 4 и отново благодарение на най-силните си оръжия в лицето на Зайцев и Хуанторена докараха нещата до решителен пети гейм – 25:19.

В тайбрека двата отбора вървяха ръка за ръка до 6:6, когато Дмитри Волков реализира ас и руснаците дръпнаха с две точки. Блокада на Дмитрий Мусергски доведе резултата до 12:10, а впоследствие Русия спечели след 15:11. В последния ден от втората фаза на Световното първенство Русия играе с Финландия, докато Италия приема Холандия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички