Сърбия прегази Италия и гледа към 1/2-финалите на Световното


Сърбия прегази Италия и гледа към 1/2-финалите на Световното
Снимка: FIVB.org

1365 0

Отборът на Сърбия надигра убедително домакина на финалната шестица на Световното първенство по волейбол Италия с 3:0 гейма в среща от група J – (25:15, 25:20, 25:18).

Пред 11, 700 зрители в Торино ,,Скуадра Адзура“ бе тотално доминирана от мощната игра на сърбите, които чрез чудесни сервиси на Марко Ивович спечелиха откриващата част след 25:15. Силната игра на Иван Зайцев и Османи Хуанторена в атака отсътстваше, а посрещането бе сериозно разклатено след тежките начални удари на противника.

Във втората част италианците опитаха да противодействат на съперника си, но не намираха решение за атаките им през центъра на Марко Подрашчанин и Сречко Лисинац. Наставникът на ,,адзурите“ Джанлоренцо Бленджини пусна в игра Габриеле Маруоти за сметка на Филипо Ланца в опит да подобри посрещането, но силите на домакините достигнаха само до по-почетна загуба на втория гейм – 25:20.

Третият гейм бе идентичен на предишния, като сърбите спечелиха с лекота и тази част, за да затворят мача с класическото 3:0 гейма в своя полза след 25:18. Над всички за победителите бе Александър Атанасийевич, който реализира 19 точки за успеха. В следващия кръг Италия почива, докато Сърбия ще се изправи срещу Полша, а един спечелен гейм ще им бъде достатъчен за класиране на полуфиналната фаза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички