Разгром над Перу донесе първа победа за България по пътя към Париж 2024


Разгром над Перу донесе първа победа за България по пътя към Париж 2024
Снимка: bvf.bg

3650 0

Женският национален отбор по волейбол на България постигна убедителна победа срещу отбора на Перу в мач от олимпийската квалификация в Япония с 3:0 (25:13, 25:18, 25:16).  Утре (23 септември) България играе следващия мач в турнира срещу Аржентина отново от 7:00 часа. Двата отбора са с равен брой точки – по четири.

Това бе пета среща за момичетата ни, които не оставиха никакъв шанс на съперника си в зала "Йойоги Нешънъл Джимнезиум".Това е първа победа за "лъвиците" ни на турнира, които си осигуриха точка след двата спечелени гейма срещу Бразилия. Освен това момичетата загубиха и от Белгия, Турция и Япония.

В първия гейм България водеше в играта почти през цялото време и се възползваше от преднината си. След добри атаки от наша страна и грешки на Перу разликата стигна до 17:9, след което не бяха оставени възможности за перуанките да намалят изоставането си.

Вторият гейм бе малко по-равностоен, като интрига имаше почти до самия край. При равни 17 точки Лоренцо Мичели взе тайм-аут след две поредни грешки на Микаело Стоянова. Това обаче даде резултат и "лъвиците" си осигуриха предимство чрез атака на Борислава Съйкова и супер сервис от на Петя Баракова.  В крайна сметка България без проблеми затвори гейма в своя полза при 25:18 след нови две блокади на Йорданова и Съйкова.

В третата част мачът просто се доиграваше. Отборът ни направи 12 поредни точки, с които резултатът стана 18:4. Началният удар на Мария Кривошийска беше категоричен и Перу не намери отговор. Чак тогава съперникът успя да спре българската офанзива. Въпреки че Перу спаси четири мачбола, спечелихме хубава победа, като тя дойде при резултат 25:16 в третия гейм.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички