Полша продължава защитата на световната си титла, ето кои са полуфиналите


Полша продължава защитата на световната си титла, ето кои са полуфиналите
Снимка: Getty Images/Guliver

1578 0

Отборът на Полша си осигури място сред четирите най-добри на Световното първенство по волейбол, въпреки че допусна загуба с 2:3 гейма от домакина Италия – (25:14, 21:25, 25:18, 17:25, 11:15). Убедителната победа на Сърбия срещу италианците и успеха на Полша над сърбите с 3:0 по-рано означаваше, че ,,Скуадра адзура“ се нуждаеше от категоричен успех с 3:0 и Полша да не спечели гейм или отбележи повече от 60 точки общо за мача.

Пред 12, 000 зрители в зала ,,Пала-Алпитур“ в Торино задачата пред играчите на Джанлоренцо Бленджини бе много тежка и още в първите минути италианците бяха в ролята на догонващи в резултата. Полша бе неудържима в първия гейм и се класира за полуфиналите след 25:14. Селекционерът на ,,дружина полска“ Витал Хайнен инструктира Михал Кубяк да отговаря персонално за един от най-силните в италианския отбор в лицето на диагонала Иван Зайцев и тази тактика се отплати, след като Кубяк на два пъти блокира Зайцев и записа седем точки в откриващия гейм.

Вече осигурили си място в топ 4 на Мондиала, поляците се успокоиха във втория гейм, а това позволи на италианците да изравнят резултата след 25:21. В третата част резервите на Полша регистрираха няколко много добри нападения и си върнаха аванса след 25:18. Италия нямаше намерение да напусне шампионата с поражение и доведе мача до тайбрек след великолепно включване на Луиджи Рандацо, който реализира седем точки в частта - 25:17. В тайбрека в крайна сметка ,,адзурите“ спечелиха след 15:11, което е малка утеха за домакина на финалната шестица.

Гениалната инженерна мисъл, която ще спаси българския волейбол!

Най-полезен за победителите бе Давиде Канделаро с 12 точки от пейката, докато Матеуш Биеник завърши със същия актив за поляците. Успехът на Полша ги изкачи на първа позиция в групата пред отбора на Сърбия, което означава, че в спор за място на финала двойките противопоставят Бразилия-Сърбия и САЩ-Полша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички