Обрат в първия гейм за България, но Полша нанесе девета загуба в Лигата на нациите


Обрат в първия гейм за България, но Полша нанесе девета загуба в Лигата на нациите
Снимка: bvf.bg

1789 0

Женският национален отбор по волейбол загуби с 1:3 (28:26, 19:25, 16:25, 15:25) срещу Полша в Лигата на нациите, което е 9-та загуба за състава.  С успеха полякините се върнаха на първото място в класирането и се готви за финалите. България пък има още един мач срещу Сърбия в неделя. Нашите продължават да са пред съперника за оставане Хърватия, който през уикенда ще играе срещу Италия и Турция.

Загубата остави тима ни на 14-а позиция с актив от 2 победи, 9 загуби и 8 точки. В първия гейм момичетата ни стигнаха до впечатляващ обрат, но за съжаление това не стигна за нещо повече. "Дружина полска" демонстрира, че е един от най-постоянните отбори в турнира през тази година.

Обратът започна при 12:16. Атаката и блокадата ни заработиха и равенството дойде при 18:18. За съжаление пак Полша дръпна в резултата и стигна до три геймбола – 24:21. Тогава нашите показаха най-доброто възможно лице. Не само отразихме и трите, а и стигнаха до наш с четири поредни точки. Като при втория шанс затвориха гейма 28:26.

Следващият гейм отново премина по подобен начин, като полякините постепенно почнаха да дърпат в резултата. При 18:16 за нас съперникът реши гейма в своя полза, след като направи осем поредни точки.

Третият гейм не беше добър за България и в нито един момент не поведохме в резултата. Треньорът Лоренцо Мичели извади целия титулярен състав в края на частта, за да може да даде почивка преди четвъртия гейм. В крайна сметка Полша спечели с 25:16. Четвъртата част също не стартира добре за българките. Съперникът ни направи шест точки, докато ние имахме само една и в крайна сметка геймът бе затворен с голяма разлика от 10 точки - 25:15.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички