Андреа Буратини: Този отбор може да бъде база за българския волейбол


Андреа Буратини: Този отбор може да бъде база за българския волейбол
Снимка: facebook / bfvolley

2004 0

Селекционерът на националния отбор на България по волейбол до 21 години Андреа Буратини заяви, че този отбор има бъдеще и това може да е базата за българския волейбол. Припомняме, че тимът спечели бронзови медали от Световното първенство в Бахрейн.

"Беше много важно да спечелим тези медали"

"Вярно е, че в началото ние вярвахме, че сме един от 3-4 отбора, които са фаворити, но когато на последен момент ти нямаш център, посрещач, разпределител, е много трудно. Започнахме с идеята, че ние можем да играем финал и не беше лесно, но важното е, че след като загубихме от Италия на финал ние имахме желание да спечелим тези медали, защото това бе важно", заяви Буратини при прибирането в България.

Възпитаниците на Буратини загубиха полуфинала с Италия с 1:3, но след това разбиха Аржентина в спора за третото място. "Беше много трудно, защото не е като при 17 или 19-годишните, при 21-годишните е много близо до мъжете, нивото е много високо, всички 16 отбори бяха добри. Но тази група има душа, защото е много хубава, хубаво е да работиш с този отбор. Всички дадоха 150 процента. Един ден преди да започне първенството ние нямахме разпределител. Мога само да кажа благодаря на момчетата, беше много важно да спечелим тези медали", каза още той.

Контузията, която се отрази на целия отбор

Той допълни, че се е отразила контузията на Симеон Николов.  "Проблемът е, че ние се подготвяхме изцяло със Симеон Николов, работихме месец и половина с него. Ако проблемът с него беше десет дни по-рано, щяхме да имаме време, но това се случи един ден преди да пътуваме. Ние веднага след това имахме три много важни мача, но браво на всички момчета.

Мачът с Италия беше малко странен, защото ние започнахме много добре и имахме шанс, но там във втората част ние не играхме много добре, не играхме чисто, нямахме скорост. Италия игра много добре, започна да бие много силен сервис. Всички дадоха всичко от себе си. В този отбор има добри състезатели за бъдеще, този отбор може да бъде база за българския волейбол", завърши Буратини, който не пожела да разкрие своето бъдеще.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички