Мъжете срещу Бразилия, а жените срещу Унгария на Световните по волейбол до 19 г.


Мъжете срещу Бразилия, а жените срещу Унгария на Световните по волейбол до 19 г.
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2074 0

Националният отбор на България по волейбол завърши на второ място в групата си на Световното първенство за мъже под 19 години в Аржентина. Нашите разгромиха аутсайдера Индия с 3:0 (25:16, 25:14, 25:17). Победител в групата е Франция с четири успеха. Българите загубиха единствено от „петлите" по пътя към следващата фаза.

Индия не се противопостави на българите, водени от Мирослав Живков. Особено впечатляваща бе серия от осем поредни точки, благодарение на която резултатът в първия гейм стана 14:7. Всичко в частта вече беше ясно и малките опити на азиатците да се върнат в нея бяха безуспешни. Следващият ни съперник е добре познат - отборът на Бразилия, срещу който нашите направиха три контроли преди Световното.

Подготовката им за Световното първенство започна с три контроли във френския град Мец. В тях те си размениха по една победа, а един от двубоите завърши наравно, след като треньорите се разбраха да играят четири гейма.

Няколко часа преди това, женският ни тим при този набор стори същото и завърши на второ място в групата си. България разгроми Перу с 3:0 (25:22, 25:16, 25:19) в унгарския град Сегед. По този начин нашите са веднага след Италия в класирането. Единственото ни поражение е именно от „Скуадра Адзура", която спечели всичките си мачове в групата. Следващият съперник на нашите ще е Унгария, един от домакините на Световното първенство. Мачът е днес от 19:00 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички