Мартин Атанасов преди 1/8-финала: По-добре срещу Германия, отколкото срещу Франция


Мартин Атанасов преди 1/8-финала: По-добре срещу Германия, отколкото срещу Франция
Снимка: еurovolley.cev.eu

3534 0

Националът на България Мартин Атанасов даде интервю пред "Dsport" в дните преди 1/8-финала на "лъвовете" от Европейското първенство по волейбол

Той изрази задоволството си от класирането на тази фаза на турнира и сподели какви са шансовете на тима ни срещу Германия:

"Наистина съм много щастлив, беше много трудно. Успяхме да се съберем и да изкараме целия мач концентрирано. Имаше трудни моменти, но успяхме да се справим като отбор. Заслужено се класирахме за осминафиналите, макар че беше трудно. На Европейско първенство се играе много трудно. Отборите са равностойни и срещу всеки се играе трудно. Трябва да си на 100% концентриран и подготвен. Радостен съм, че успяхме да се класираме. Силно се надяваме да продължим и напред", започна Атанасов.

"Физически е много тежко, защото се случва да играеш три последователни дни и не винаги можеш да покажеш най-доброто, на което си способен. Имаме два почивни дни, които ще ни се отразят много добре. Имаме време да възстановим и да бъдем на 100% за осминафинала срещу Германия".

"Няма слаби отбори. Отборите са много равностойни. Аз лично съм много доволен, че ще играем срещу Германия, а не срещу Франция. Франция в последно време показва изключителен волейбол и стана олимпийски шампион. При всички положения е по-добре да играем срещу Германия, отколкото срещу олимпийския шампион", допълни родният волейболист.

"Всички предпочитахме Германия, отколкото Франция. В последните години Германия играе много хубав волейбол и има много качествени играчи. На един осминафинал всичко е възможно особено, след като имаш качествени играчи, каквито ние имаме. Имаме своите шансове да ги победим. Ако се подготвим тактически, както трябва, мисля, че ще ги победим", завърши коментара си Мартин Атанасов.

1/8-финалната среща между България и Германия ще се изиграе в неделя (12 септември) от 20:00 ч. българско време!!!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички