Жалко! България загуби и от Словения на Европейското първенство по волейбол


Жалко! България загуби и от Словения на Европейското първенство по волейбол
Снимка: eurovolley.cev.eu

21845 0

Българският национален отбор по волейбол записа втора поредна загуба на Европейското първенство по волейбол. След като вчера (06.09) "лъвовете" ни допуснаха поражение с 1:3 от Италия (19:25, 18:25, 25:17, 12:25), днес (07.09) те записаха още по-категорична загуба - без да вземат и гейм срещу Словения (18:25, 19:25, 21:25).

Възпитаниците на Силвано Пранди се представиха на много слабо ниво, като изиграха най-лошия си мач на турнира до момента. Правеха впечатление многото неточности в отбрана, непредизвикани грешки, както и цялостно слабото представяне на тима ни в отбрана.

От друга страна Словения показа, че вече е оставила загубата от Чехия зад гърба си. За отбора предстои мач срещу Италия, който може да бъде и пряк сблъсък за първото място в групата. България пък по всяка вероятност ще завърши на 3-та позиция (припомняме, че първите 4 от 6 тима в групата продължават към осминафиналите).

Последният мач от груповата фаза за нашите момчета е в четвъртък (09.09) от 17:00 часа българско време срещу Беларус. България е на 3-ото място във временното класиране с актив от 5 точки. Словения и Италия са с по 9 (Италия е с мач по-малко), Чехия е зад нас с 4 точки, но и мач с Черна гора в ръкава, след който най-вероятно ще ни задмине. Последни са Беларус с 3 точки и Черна гора с 0.

Трябва да се отбележи обаче, че България все пак е фаворит за 3-ата позиция и трудно няма да завърши там, тъй като за целта трябва или Чехия да победи Италия, или ние да не победи Беларус.

ПЪРВИ ГЕЙМ

За съжаление, срещата не тръгна по възможно най-добрия начин и още в началото си проличаха неточностите в защитата ни, още повече на фона на самопожертвователната игра в отбрана на съперника. Така след първите разигравания блок-аут на Цветан Соколов бе единствената точка за България - 1:5.

Поисканата пауза от Пранди даде резултат и се стигна до грешка от сервис. Посрещането ни продължи да бъде слабо, но до по-голямо изоставане не се стигна поради добра блокада. Алекс Грозданов пък осигури отличен начален удар, което ни позволи да намалим изоставането до 8:6 на наш сервис.

Немалко директни грешки от начален удар се забелязаха в началото на двубоя и в двете полета. При 12:10 България имаше страхотен шанс за точка, но подаването към разпределителя Сеганов бе много лошо и това повлия негативно на цялата атака. Добра атака на Грозданов направи резултата 11:14.

Слабо посрещане на флот сервис доведе до сериозни колебания в нашето посрещане, но това се оказа достатъчно само за едно точка на сервис на Словения. Отлична блокада на два пъти и изоставане от 14:17 за "лъвовете", при което дойде и прекъсване, поискано от противниковия треньор.

Блок-аут и ас направиха резултата 14:19 и принудиха Пранди да поиска и второто си прекъсване. То не доведе до промяна, а два изключителни сервиса доведоха до 14:21.

Добър сервис и ас на Скримов не стигнаха, дори за да повярваме в обрата, като веднага след това на начален удар Тодор изпрати топката в мрежата, за да оформи крайния резултат за частта - 18:25.

ВТОРИ ГЕЙМ

Родните национали започнаха наглед по-добре, но отново показаха сериозни колебания в защита и невъзможност да се справят категорично със защитата срещу тях. Това доведе до ново ранно миниоткъсване в резултата за опонента ни - 3:6.

Отлична игра в защита и няколко солидни блока направиха преднината за Словения по-голяма - 4:9, което принуди Силвано Пранди да прекъсне играта. Това не доведе до желания резултат и опонентът записа нови точки. "Лъвовете" имаха немалко шансове за контраатака, но противниковият блок действаше на далеч по-добро ниво от нашия такъв. А след ас се стигна и до 8:15.

Добри сервиси на Цветан Соколов - единият ас, а другият довел до страхотен единичен блок на Скримов и изоставането бе намалено до 13:16. А след размяна точка за точка и още немалка доза грешки от начални удари се стигна до 18:21.

При 23:19 в полза на неговия тим наставникът на Словения реши да не поема излишни рискове и накъса играта чрез таймаут. Прекъсването бе поискано точно преди сервис на Цецо Соколов, който след това изптрати топката в аут. Неточна атака след това на Скримов и геймът завърши разочароващо при 19:25.

ТРЕТИ ГЕЙМ

И в третата част Словения започна комфортно, а след грешка на Соколов от сервис и отлична игра в защита поведе с 1:4. Последваха няколко разигравания, при които отново бяха отчетливи грешките ни в отбрана. Въпреки това с няколко отлични атаки, които последваха, успяхме да намалим изоставането до 7:8, преди Мартин Атанасов да сбърка от сервис и да направи резултата 7:9.

Най-сетне показахме по-съсредоточена игра, а концентрацията сякаш леко напусна противниковото поле, като така стигнахме до равенство 10:10. Тогава имахме шанс дори да поведем, но атака на Тодор Скримов отиде в аут.

Словения отново тръгна да се отскубва, записвайки две поредни точки, но този път нашият състав не го допусна и изравни веднага - 12:12, което доведе до поискан таймаут точно преди втория сервис на Скримов. А след това неговият начален удар бе перфектен, записвайки ас.

След това обаче отново се стигна до спад и Словения си върна лидерската позиция при резултата - 15:13. Грешките и лесните точки в нашето поле продължиха, което доведе до доста трудна ситуация - 15:19. В крайна сметка Словения не загуби аванса си и победи с 25:21.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Именно Словения е основният конкурент на България за второто място в групата, като към момента опонентът ни има с 1 точка повече, въпреки че също като нас има 2 победи и 1 загуба. Това се дължи на факта, че Словения записа две чисти победи с по 3:0 (над Черна гора и Беларус), докато единият успех на България дойде след тайбрек, заради което получихме 2, а не 3 точки.

Става въпрос за драматичния триумф над Чехия с 3:2, който видя много обрати. Именно чехите нанесоха и единственото поражение на Словения до момента, колкото и изненадващо да бе то - с 3:1.

Така при успех днес България ще си гарантира втората позиция (ако не допусне огромен гаф срещу Беларус в последния мач) в групата, тъй като ще изпревари директния съперник. Нещо повече - за Словения последната среща е срещу Италия. А ако и там събитията се стекат по мечтан за България начин (което включва загуба за Италия), то имаме реален шанс дори и за първата позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички