Ясен е съперникът на България на осминафиналите на Европейското първенство по волейбол


Ясен е съперникът на България на осминафиналите на Европейското първенство по волейбол
Снимка: CEV.LU

23013 0

Слабата игра на България срещу Италия и Словения, както и ненужно загубените два гейма от Чехия, все пак не гарантираха най-тежкия възможен съперник за "лъвовете" по пътя им към силно представяне на Европейското първенство по волейбол

На осминафиналите в турнира възпитаниците на Силвано Пранди ще срещнат стар познайник - отборът на Германия. Както е известно, именно в мачовете си с България от началото на десетилетието Бундестима се превърна в европейска сила и често създава сериозни проблеми на родните представители, дори в най-силните години на българския волейбол. 

Германия се класира на 2-о място в група D, което прати отбора срещу България, която се класира на 3-о място в група B. До този мач се стигна благодарение на Италия, защото "Адзурите" играха феърплей срещу Чехия и спечелиха мача си, макар и за тях да нямаше значение. Италианците си бяха подсигурили първото място и можеха да пратят България срещу Франция, но срещу "петлите" ще се изправи домакинът Чехия.

Мачовете между Германия и България винаги са били с много емоции, но и двата отбора претърпяха сериозни промени през последните години и месеци. Бундестимът е в серия от 2 победи над "лъвовете", като има предимство в последните 6 години - 5 успеха за Грозер и компания срещу 3 за България. 

Въпреки че в състава на германците все още личат имената на Георг Грозер, Крис Фром и други от златното поколение, личи сериозно подмладяване в състава, като и двамата не са сред основните волейболисти на Германия по време на Евро 2021. Същото може да се каже и за България, като много от ветераните вече ги няма, а единствено Тодор Скримов, Цветан Соколов и Светослав Гоцев са ветерани в отбора на Пранди. 

Мачът между двата отбора е 12-и септември в Чехия! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички