Лоренцо Мичели отсече: Четвъртфинал на Световното ще е мечта за нас


Лоренцо Мичели отсече: Четвъртфинал на Световното ще е мечта за нас
Снимка: БФ Волейбол

1379 0

"Между нас, Германия и Канада няма голяма разлика. Мачовете между тези отбори ще са като рулетка. Всеки може да бие всеки. Важното е да имаш ден. Казахстан е под нашето ниво. САЩ и Сърбия имат по-силни отбори. Правилата на световното не са лесни. Дори да преминеш във втора фаза убедително, може да срещнеш много силен съперник. Нашата мечта би било да стигнем до четвъртфинал в турнира", коментира селекционерът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели пред сайта на БФВолейбол преди началото на Световното първенство.

Мичели ще изведе довечера "лъвиците" в първа контрола срещу Полша. Двубоят е част от подготовката на тима за световното първенство. Мичели изгледа последния мач на мъжете, загубен с 0:3 от Мексико.

Ето какво още каза Мичели:

- Здравейте, сеньор Мичели. Разговаряме в Полша, където предстоят две контроли на женския национален отбор. Какво очаквате да видите в тях?

- Започнахме втория период от нашата подготовка. Първият беше в Италия. Играхме срещу отбор, който е в топ 4 на света. Наистина е трудно да срещнеш такъв съперник, който има огромна класа. Това е началото на тренировките ни. Състезателките ми разбират какво трябва да правят. Полша е тест, който трябва да покаже какви са възможностите ни. Идеята ми е да играем на лимита ни. Срещу Полша се изправихме в Лигата на нациите и видяхме, че са много добри. Тогава те бяха на същото ниво като нас. Сега имат нови състезателки, но така е и при нас. Ще видим до къде сме стигнали и колко далече сме от това, което искам. Идеята ми е да се проверим.

- В отбора се върнаха някои от опитните състезателки, които не играха в Лигата на нациите. Подобриха ли нивото?

- Започваме от нулата. Не можем да кажем дали нивото ни е като в Лигата на нациите. Първият ни мач на световното ще е почти след месец. Ще видим тогава какво ниво сме стигнали.

- Изгледахте последния мач на националния отбор за мъже на световното първенство срещу Мексико. Какво е мнението ви?

- Тук говорим за спорт. Това не е математика. Момчетата са си вършили работата цяло лято. Истина е, че не направиха добър мач срещу Мексико. Но истина е, че и групата беше много тежка с Полша и САЩ в нея. Трудно беше да се играе с такива съперници. Когато в последния шанс нещата не са в твои ръце, е много неприятно. Следиш резултатите в другите групите. Една загуба в спорта не те прави слаб, както една победа не те прави добър. Не ми беше приятно да гледам, че българският отбор загуби. Но не може да се правят генерални изводи от една загуба. Трябва да се гледа какво са свършили през целия период.

А ето какво обяви една от лидерките на „лъвиците“ преди Мондиала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички