Лоренцо Мичели: Беше важно да победим всички отбори, бяхме по-добри от тях


Лоренцо Мичели: Беше важно да победим всички отбори, бяхме по-добри от тях
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2114 0

Наставникът на българския национален отбор по волейбол за жени - Лоренцо Мичели, сподели, че е изключително доволен след успеха над Швейцария с 3:1 гейма и класирането на "лъвиците" на 1/8-финал на ЕвроВолей 2023.

Щастливият Мичели

"Започнахме трудно мача. Напрежението беше голямо. От началото не бяхме достатъчно фокусирани. Всички знаехме колко е важен този двубой за второто място. Бавно, бавно започнахме да владеем развитието на мача. Във втория гейм вече играехме, както искам. А след това напълно развалихме системата на швейцарките, което е доста трудно по принцип. Отборната работа, всички момичета донесоха победата", заяви Мичели пред официалния сайт на БФВолейбол.

"Започнахме трудно мача. Напрежението беше голямо. От началото не бяхме достатъчно фокусирани. Всички знаехме колко е важен този двубой за второто място. Бавно, бавно започнахме да владеем развитието на мача. Във втория гейм вече играехме, както искам. А след това напълно развалихме системата на швейцарките, което е доста трудно по принцип. Отборната работа, всички момичета донесоха победата".

"Всеки мач е важен. За мен беше важно да победим всички отбори, които бяха на нашето ниво и го направихме. Бяхме по-добри от тях. За мен е страхотно да гледам как момичетата се забавляват. Нашата система, нашата победа – всичко ме кара да се гордея с тези състезателки. Огромна чест е да защитавам българския флаг".

"Казах на моите момичета, че пред нас се открива голяма възможност. Нека играем! Нека се наслаждаваме! Нека не слагаме лимити в нашата работа! Ще видим до къде ще стигнем", добави още специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички