L'Equipe" заговори за феномен, присъщ само на България във волейбола


L'Equipe" заговори за феномен, присъщ само на България във волейбола
Снимка: Hristo Rusev/Lap.bg

30608 0

Популярното френско издание "L'Equipe" предупреди френския национален отбор по волейбол относно съперника им тази вечер - България. Двата тима играят осминафинал на Евроволей 2023 във Варна.

"Опасен мач в тази петъчна вечер за "сините", които се противопоставят на България, нейния колос в атака Соколов и разпаланета ѝ публика", пише изданието, а заглавието на материала му е "На Франция няма да им е лесно срещу българския домакин и неговата звезда в осминафиналите на Евро 2023".

За българската публика "L'Equipe" пише, че повечето играчи на Андреа Джани са се сблъсквали с нея в София и я наричат "феномен". Изданието отбелязва, че в "Арена Армеец" българският тим е подкрепян от около 10 000 души спрямо арената във Варна, която вместява 5000 зрители.

Медията предупреждава "сините" за двама български национали - звездата в атака Цветан Соколов и центъра Алекс Грозданов. "Пазете се от 33-годишния Соколов, страхотния и остър капитан, и опитния център Алекс Грозданов", пишат те. А ето какви пет притеснения имат французите за мача с България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички