Преди 1/8-финала! Французите ревнаха: Жертва сме на мръсен номер на България


Преди 1/8-финала! Французите ревнаха: Жертва сме на мръсен номер на България
Снимка: Cev.lu

8506 0

В деня преди осминафинала на Евроволей 2023 срещу България във Франция възроптаха срещу своя съперник. "Петлите" са недоволни от факта, че мачът с един от домакините на турнира е изтеглен с ден по-рано. Изданието dailysports.fr пише: "Френският отбор жертва на мръсен номер от страна на България на Евроволей?".

Какъв е проблемът?

"Сините", който се класираха за осминафиналите на първо място в своята група D, всъщност ще трябва да играят срещу България, страна-домакин, ден по-рано. Франция ще трябва да играе в петък вместо в събота и тази дата изглежда е ход, планиран от българите, втори в група "В", пише медията и посочва, че техният тим е играл в Тел Авив, Израел, след което е пътувал до Варна. При кацането си отборът е бил уведомен за промяната в мача.

Защо това е проблем?

"Така България се възползва от статута си на домакин, за да напрдне с един ден, а българите играят у дома от началото на надпреварата и затова нямат същата умора като "сините". Европейската конфедерация (CEV), както и Infront, собственикът на правата за излъчване, потвърдиха този мач предварително и това доказва силата на една страна организатор по време на подобно състезание", отбелязва dailysports.fr.

Медията пише също, че французите не са искали да правят драма от този въпрос и са предпочели да се готвят, за да са най-добре подготвени за осминафинал. А ето какви са шансовете на България да сломи фаворита Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички