Французите очакват "непредсказуема" България и "огнена атмосфера" във Варна


Французите очакват "непредсказуема" България и "огнена атмосфера" във Варна
Снимка: cev.lu

2974 0

Във Франция се притесняват от пет неща преди осминафинала на Евроволей 2023 между техния отбор и българския тим във Варна. Първото им притеснение е фактът, че намират съперника за "непредсказуем".

На второ място, "сините" ще бъдат без звездата си Ървин Нгапет, който не е във форма и изпитва физически проблеми. Нгапет е най-добрият играч на Олимпиадата в Токио, спечелена от французите.

На трето място, съперникът се притеснява от атмосферата, която българската публика ще създаде във Варна. "Очаква ни разпродадена зала и огнена атмосфера", предупреди играчите си треньорът Андреа Джани.

Четвъртият повод за притеснение за "петлите" е преместеният с ден по-рано от плануваното мач - в петък вместо в събота. Французите са прекарали голяма част от срядата си в пътуване от Тел Авив до Варна. Те обвиняват за това България, която подозират в "мръсен номер".

И на пето място "петлите" се опасяват от своята игра, която не е била убедителна в груповата фаза, макар и донесла им първото място, но най-вече от склонността си към грешки при изпълнение на сервис.

"По-малко от година преди "тяхната" Олимпиада в Париж елиминирането на "сините" на осминафиналите би било особено разрушително, дори във враждебен контекст", пише "АФП". А ето за какво атакуваха България във Франция преди осминафинала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички