Желязков: Полша е фаворит, но имаме качествата за победа


Желязков: Полша е фаворит, но имаме качествата за победа
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2226 0

Българският национален селекционер по волейбол Николай Желязков е доволен двете проверки срещу Канада преди началото на Световното първенство. "Лъвовете" победиха с 3:1 в днешната контрола, изиграна в българската столица.

"Равносметката е позитивна, хубаво е да се печели. Започнахме със състав с Тошко Скримов и Ники Колев. Добре е, че отборът даде всичко и победихме. Нормално е в тези срещи да се търсят начини да играят всички налични състезатели.

На моменти изпълнявахме много силен начален удар. Може би по време на предстоящите мачове този елемент ще бъде много решаващ. Като цяло сме доста доволни от двата мача", заяви Желязков.

"Направихме анализ на играта от вчера и показахме ситуации, които сме правили в началото на годината, а и в момента. Показахме това, което е подобрено и много неща са по-добре и трябва да тръгнем оптимистично. Нашата игра и стилът ни са такива, че не можем да играем спокойно, а трябва да се "запалим". Днес на моменти бяхме фантастични. Надявам се, че зарядът за мачовете от Световното първенство ще бъде достатъчен, за да се "запалим".

Началният удар е много важен елемент. Класата на Полша е изключително голяма. Да се натоварваме с това, че ние сме фаворити, ще бъде доста неправилно. Поляците са фаворити. Ясно е с какъв отбор разполагат, но смятам, че имаме нашите качества, за да ги победим. Ако успеем всички да дадем най-доброто, можем да спечелим. Трябва да задържаме това високо ниво все повече и повече", категоричен е Николай Желязков.

България ще стартира участието си на Световното първенство срещу Полша на 26-и август.

Ето как се разви днешната контрола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички