Треньорът на националите по волейбол си пожела 2 победи от 4 мача в "Арена Армеец"


Треньорът на националите по волейбол си пожела 2 победи от 4 мача в "Арена Армеец"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2235 0

Ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде страхотно. Това си пожела селекционерът на националния отбор по волейбол Николай Желязков, който говори пред медиите в зала „Арена Армеец“ преди турнира от Лигата на нациите в София. Нашите ще играят с отборите на Иран, Австралия, САЩ и Бразилия до края на тази седмица.

„Моите очаквания са за първа победа, момчетата много тренираха и се влагаха през последните дни, желаят силно да спечелят мач. Напрежение винаги има, но ние сме подготвени. Срещу Австралия и Иран имаме амбиции да спечелим, ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде страхотно. Владислав Иванов се присъедини към отбора, но Алекс Грозданов отпада заради контузия на коляното, която получи в двубоя с Канада – той ще отсъства около месец, просто трябва да се въстанови“, започна той.

„Много се надявам публиката да ни подкрепи. Отборът е различен в сравнение с преди седем години, в момента разполагаме с млад състав. Играем по-добре от първия мач – вярвам, че с включването на Цецо Соколов и Тошко Скримов на Световното първенство ще имаме повече класа и опции на всички постове. Да, има много талантливи момчета и при Мартин Стоев, и при Найден Найденов, но не всички се налагат впоследствие в мъжкия отбор. Ние разполагаме с един Александър Николов, който на 18 години е вече готов да бъде сред титулярите при мъжете“, добави наставникът на „лъвовете“.

Първият мач на отбора на Желязков на родна земя е на 21 юни срещу Иран. На 24 юни "лъвовете" излизат срещу Австралия. Ден по-късно националите ни играят със САЩ. На 26 юни България посреща Бразилия - №1 в световната ранглиста при мъжете и актуален шампион във Волейболната лига на нациите. Всички български мачове в "Арена Армеец" са от 20 часа.

Още новини за волейбол четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички