Соколов: Имаме силите да победим САЩ и Полша на Световното


Соколов: Имаме силите да победим САЩ и Полша на Световното
Снимка: Българска федерация по волейбол

1683 0

Цветан Соколов говори преди началото на Световното първенство по волейбол, планувано за края на месец август. Според опитният спортист българската селекция има сили да спечели мачовете си срещу Полша и САЩ, които са големите фаворити в групата на "трикольорите".

"Никой не може да си представи, че можем да победим САЩ и Полша при тяхната публика. Много пъти сме показвали, че това може да се случи. Имаме силите да го направим, отиваме подготвени психически по най-добрия начин. Да се надяваме, че ще го сътворим", коментира Соколов в интервю за предаването "Арена спорт".

Капитанът на "лъвовете" е категоричен, че тимът ни ще пътува с идеята да се противопостави на най-силните в света.

"Не мисля, че тръгваме с идеята само да видим какво се случва на Световното първенство. То е мечта за всеки един състезател. Отиваш да играеш срещу най-добрите. Не бих казал, че сме спокойни и освободени от тази ангажираност, че примерно трябва да влезем в тройката. Отиваме с ясната идея, че ще се изправим срещу тези противници и ще се опитаме да ги победим", допълни той.

Опитният волейболист не скри, че още жадува за успехи в залата.

Наистина съм гладен, ще излъжа, ако кажа, че не съм. Искам да побеждавам, да печеля. Тръпката, която имаш, когато печелиш големи мачове, титли и медали е уникална".

Вижте за какво мечтае с "лъвовете" Радостин Стойчев!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички