България тръгва за Световното по волейбол с драматична победа над Канада


България тръгва за Световното по волейбол с драматична победа над Канада
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1511 0

Българският национален отбор загуби само един гейм в последната си проверка преди Световното първенство по волейбол. "Лъвовете" победиха Канада с 3:1 (18:25, 25:18, 25:21, 26:24) в столичната препълнена зала "Христо Ботев". 

България влезе с присихическо предимство в срещата след успеха от вчерашния ден, но въпреки това имаше извесно напрежение в играта на сънародниците ни. Така се стигна и до единствения загубен гейм - още в първата част, с 18:25, след като съперникът натрупа аванс още в средата и го задържа до самия край.

"Трикольорите" разкриха желанието и потенциала си и успяха да изравнят още в следващия гейм, в който стигнаха до разлика от 21:16. В оставащите разигравания домакините загубиха само две точки.

България показа характер и в третия гейм, когато Канада поведе с 20:16. Така се стигна до 5 поредни точки от страна на възпитаниците на Николай Желязков, изравнили при 21:21. До края те реализираха нова серия от 4 точки, с която стигнаха до пълен обрат.

Сценарият се повтори и в четвъртия гейм, започнал с 1:7 за гостите. Те развиха резултата до 11:17, но шест поредни точки бяха нужни за 22:19. "Трикольорите" спечелиха с 26:24 след непредизвикана грешка на гостите и ас на Денис Карягин.

Ето каква е групата на България за Световното!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички