Гордост! България срази Аржентина и грабна бронза на Световното по волейбол


Гордост! България срази Аржентина и грабна бронза на Световното по волейбол
Снимка: facebook / bfvolley

6920 0

Националният отбор на България за мъже до 21 години изигра силен двубой срещу Аржентина и спечели бронзовите медали на Световното първенство по волейбол в Бахрейн. Нашите момчета бяха категорични днес и победиха с 3:0 гейма (25:22, 28:26, 25:19).

България има една световна титла в тази възраст от 1991 година. Преди две години същият отбор стана втори на Мондиал под 19 г.

Националите ни бяха по-добрият отбор и не изпусна инициативата в нито един момент и триумфираха с бронзовите медали. Единствено лека драма имаше във втория гейм, като в края няколко пъти се стигна до изравняване на точки, но нашите момчета се справиха.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Срещата започна равностойно, въпреки че аржентинците в началото успяха да дръпнат с 1:3. Пайп на Алекс Николов обаче успя да даде предимство на българите, а след това и блокада на Татров за 6:4. Уверената игра на "лъвовете" даваше резултата, като добра атака на Алекс Николов по правата направи резултата 9:7.

Първото прекъсване дойде при 11:7 в наша полза, като преднината се натрупа заради добрите сервиси на Татаров. И след него нашите момчете продължиха в същия дух. За 20:16 Антов с техничен удар преодоля блокадата на аржентинците.

Последваха две последователни точки за съперника, което накара Буратини да поиска прекъсване за България. При 24:21 нашите момчета стигнаха до геймбол, но не успяха от първия път. След грешка от началния удар на "гаучосите" геймът бе затворен при 25:22.

ВТОРИ ГЕЙМ

Александър Николов и Георги Татаров продължиха да са много активни, като след ас и атака се стигна до 4:3. Постепенно България продължи да си трупа преднина като след успешна атака по диагонала на Николов се стигна до 10:7. При 12:8 в наша полза Фернандес поиска прекъсване.

Момчетата на Буратини водеха убедително, като поддържаха и солидна преднина. От разлика с 6 точки при 17:11, се стигна до 18:16, заради което се стигна до ново прекъсване, този път от наша страна.  Краят на гейма бе изключително оспорван, въпреки че отборът ни водеше с 23:19.

След недобро посрещане се стигна до 23:22 и Буратини взе нов таймаут. След прекъсването Аржентина сбърка на сервис, но и блокада спря пайп на Александър Николов за 24:24. Гонитбата продължи, като в крайна сметка топка в аут при атака на аржентинците донесе успех за националите ни - 28:26.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Още в началото на третия гейм аржентинците изглеждаха леко обезверени след драмата в предходната част. Добра атака на Николов и ас на Стоил Палев дадоха преднина с 4:2. Преднината от 3-4 точки се поддържаше от нашия тим, като при 8:4 бе първото прекъсване за Фернандес.

Добрите атаки и сервиси продължиха до 16:10. Последваха три точки за Аржентина и логично Буратини поиска прекъсване, което имаше ефект.  Венислав Антон с удар под блокадата направи 20:14. До края на гейма нямаше никакво напреджение, като Георги Татаров сложи точка на спора - 25:19.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

БЪЛГАРИЯ: Стоил Палев, Венислав Антов, Александър Николов, Владимир Гърков, Лазар Бучков, Ивайло Дамянов - Георги Митов-либеро

АРЖЕНТИНА: Езекиел Васкес, Алфредо Херман Гомес, Лукас Конде, Фаусто Диас, Науел Гарсия - Мануел Албрехт-либеро

ПРЕДИ ДВУБОЯ


В първия полуфинал България отстъпи също с 1:3 гейма на защитаващия титлата си състав на Италия. Във втория полуфинал аржентинците загубиха с 1:3 (25:23, 21:25, 21:25, 20:25) гейма от тима на Иран. Главен съдия на срещата бе българинът Александър Виналиев.

България има една световна титла в тази възраст от 1991 година, а сега ще се опита да спечели бронзовите медали от световно първенство при младежите за първи път от 2003 година насам. Аржентина е печелила веднъж бронза през 2009-а година.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички