Ганев разкри новия треньор на България и защо е избран: Голямо име сменя Пламен Константинов


Ганев разкри новия треньор на България и защо е избран: Голямо име сменя Пламен Константинов
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1624 0

Джанлоренцо Бленджини е новият селекционер на националния отбор по волейбол на България. Това бе потвърдено и от президента на Българската федерация по волейбол Любо Ганев.

51-годишният италианец спечели най-много гласове на Управителния съвет на родната федерация. Той има солиден опит като наставник, като е ръководил страната си на финала на Олимпийските игри през 2016 година, когато Италия печели сребро.

На практика след проведените разговори, проведохме разговори с няколко кандидати. След пресявката се спряхме на трима кандидати, които предложихме на Управителния съвет. Водихме разговори с още един допълнителен кандидат, но той просто до преди януари не можеше да поема никакви ангажименти. Така че, от тези трима човека БФВ на днешното заседание на УС избрахме Джанлоренцо Бленджини като кандидат, с когото да доведем преговорите до финална фаза. И УС на практика взе решение да връчи мандат на председателя, тоест на мен, за провеждане на финалните преговори с този кандидат и да подпишем официално договора със съответните условия, с които сме се разбрали.

Той ще има целогодишен ангажимент към БФВ, тоест този треньор няма да работи повече с клуб след месец май, когато ще изтече договора на Бленджини с клуба му в Италия. След това ангажиментите му ще са изцяло към БФВ. Тоест днес на практика избрахме кой да е финалният кандидат, с когото да продължим преговори. Естествено още нямаме договор, но тепърва до няколко месеца договорът ще бъде факт. Но пак повторям, ангажиментите му ще са целогодишни, без да води клуб" - призна Ганев пред медиите след Управителния съвет.

Лоренцо Мичели пък ще остане селекционер на женския национален отбор по волейбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички