51-годишен италианец ще бъде новият треньор на националния отбор по волейбол на България?


51-годишен италианец ще бъде новият треньор на националния отбор по волейбол на България?
Снимка: facebook / bfvolley

1720 0

В днешната сряда, 22-ри ноември, ще се проведе Управителен съвет на родната федерация по волейбол, на който най-вероятно ще бъде избран нов старши треньор на мъжкия отбор на България, съобщава "Тема Спорт".

Изданието пояснява, че ще бъдат разгледани кандидатурите на досегашния наставник на "лъвовете" - Пламен Константинов, както и на Мартин Стоев, но се смята, че най-големи шансове за поста има италианецът Джанлоренцо Бленджини!

Кой е той?

Бленджини е бил начело на Италия (2016-2021), извеждайки тима до сребърните медали от Игрите в Рио де Жанейро през 2016-а година. Като помощник на Мауро Беруто пък достига до второ място на Световната купа в Япония (2015) и трето на Европейското първенство в България (2015).

На клубно ниво е постигнал най-големите си успехи в Лубе Чивитанова - три титли (2017, 2021, 2022) + Купа на страната (2017). Там 51-годишният специалист е работил и с Цветан Соколов, който наскоро се оттегли от националния ни отбор.

*За финал се допълва, че шансовете на Константинов и Стоев да бъдат избрани от УС не са особено високи, а възможността днес изобщо да не бъде назначен селекционер на България е минимална!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "И неговото време дойде" - Симеон Николов тръгва по волейболните стъпки на брат си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички