Екзекуторите на България в битка: Словения грабна бронза на ЕвроВолей 2023 след драма с Франция


Екзекуторите на България в битка: Словения грабна бронза на ЕвроВолей 2023 след драма с Франция
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg и Getty Images

1017 0

Двете страни, които се оказаха с ключово значение за отпадането на България на Европейското първенство по волейбол - Франция и Словения, си дадоха много здрав и оспорван дуел за третото място в надпреварата. В крайна сметка то бе за Словения, който победи с 2:3 гейма (22:25, 16:25, 25:21, 25:18, 11:15).

Актуалният олимпийски шампион Франция бе фаворит за бронза преди сблъсъка. Въпреки това словенците спечелиха поредни отличие на Стария континент, след като в три от предишните четири европейски завършваха със сребро.

В първия гейм словенците отвориха разлика от две точки още от самото начало. Те съумяха да я увеличат до четири при 3:7, но впоследствие "петлите" спечелиха 8 от следващите 12 точки, за да стигнат до равенство 11:11. Постепенно отново бе отворена разлика от две-три точки, която бе поддържана до самия край за 22:25.

Втората част започна далеч по-равностойно в сравнение с първата и нищо не предвещаваше развоя, до който се стигна. От 11:12 се стигна до 13:22 след силна серия за словенците, с което си гарантираха аванс от 2:0 гейма (16:25).

Драмата обаче тепърва предстоеше. Словенците се оказаха напред в резултата в едва три случая в третата част, в която Франция доминираше. Въпреки това и тя вървеше равностойно, като откъсването дойде след 17:16, за да се стигне до 21:17. Геймът приключи при 25:21.

Четвъртата част бе доста подобна на третата, но се стигна до още по-голям срив за Словения към края. Те вървяха като равни с французите до 11:11, след което започна да се отваря по-сериозна разлика, за да приключи геймът при 25:18.

"Петлите" не успяха да завършат пълния обрат, след като в петия гейм изостанаха след 4:4. Отвори се разлика от две точки, която бе поддържана и дори впоследствие увеличена, за да се стигне до крайното 11:15.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички