Кошмарите за България към трофея на ЕвроВолей 2023: "Див" шанс ги прати в топ 4, НО идват страшилищата


Кошмарите за България към трофея на ЕвроВолей 2023: "Див" шанс ги прати в топ 4, НО идват страшилищата
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: LAP.bg и Getty Images

4139 0

Националният отбор на България по волейбол записа исторически антирекорд, като завърши на 15-о място на ЕвроВолей 2023. Никога преди в историята "лъвовете" не бяха финиширали толкова назад в класирането на шампионата на Стария континент.

След 3 загубени финала от последните 4 европейски: Може ли Словения да спечели Европейското по волейбол?

Ключов фактор за това бяха трите поражения в груповата фаза. Групата бе спечелена от сребърния медалист от последното европейско Словения. Именно тя не би в последния двубой и ни запрати към (почти) обречен осминафинал срещу актуалния олимпийски шампион Франция. А сега и словенците, и французите вече са си осигурили място в топ 4, като се класираха за полуфиналите.

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това "петлите" да грабнат първа европейска титла във волейбола от 2015 година насам, когато отново България и Италия бяха домакини, е 5,40. През онази година Франция сломи именно Словения, която има малшанса да загуби финалния мачове на три от последните четири европейски първенства. Ставката този път словенците да стъпят на европейския връх е 7,40.

Словения и Франция на 1/2-финалите на ЕвроВолей 2023: Очакват Полша и Италия

Двата отбора определено имаха шанс, за да се класират в топ 4. Словенците имаха доста преодолими съперници като Португалия и Украйна в елиминациите, докато Франция се справи последователно с България и Румъния, без да губи и гейм.

На полуфиналите обаче почти със сигурност ще имат много тежки опоненти - фаворитите за трофея. Словенците ще се изправят срещу победителя от четвъртфиналната двойка Полша (големият фаворит за трофея) - Сърбия, докато "петлите" ще срещнат един измежду Италия и Нидерландия, като "лалетата" са големият аутсайдер.

Ставката за това поляците да победят западната ни съседка е 1,13, докато за успех на сметката на сърбите е 7,20. Сърбия спечели мача между двете страни през това лято, но преди това Полша бе в серия от осем поредни победи в това съперничество (серията започна през септември 2018 година). Мачът сега е днес (12.09) от 19:00 часа българско време.

Кои са големите фаворити на Европейското първенство по волейбол?

Коефициентът на efbet пък за победа за Италия срещу Нидерландия е 1,13, докато за сензационен триумф в полза на "лалетата" е 7,00. Италия е в серия от четири поредни победи в това съперничество, но любопитен факт е, че само един от последните пет двубоя между тези опоненти завършва в три гейма. Все пак в 14 сблъсъка между тях през този век Нидерландия има едва два успеха (с 3:2 и с 3:1).

Въпреки че Полша и Италия все още не са се класирали за полуфиналите (за разлика от Франция и Словения), именно те са фаворитите за трофея на ЕвроВолей 2023. Коефициентът на efbet за това Полша да стане европейски шампион е 2,30, докато за Италия е 3,30. Съответно Сърбия и Нидерландия са с най-малки шансове - 35,00 за западната ни съседка и 70,00 за "лалетата".

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички