Полша обърна Словения и е на финал на ЕвроВолей 2023 (ВИДЕО)


Полша обърна Словения и е на финал на ЕвроВолей 2023 (ВИДЕО)
Снимка: Hristo Rusev / LAP.bg

2098 0

Полша е първият финалист на Европейското първенство по волейбол. „Дружина полска“ обърна Словения с 3:1(23:25, 25:21, 25:20, 25:21) гейма в първия полуфинал. Двубоят се проведе в зала "Паладзето дело Спорт" в Рим.

Срещата предложи много качествени изпълнения и емоции, но в крайна сметка поляците, които са победители от Волейболната лига на нациите през 2023 година, отстраниха настоящия европейски вицешампион.

Любопитното е, че и двата отбора достигнаха до тази фаза без да са победени, като заедно с Италия са тимовете, които нямаха поражение от началото на турнира.

Полуфиналът започна сравнително равностойно. Така мачът се развиваше до 9:9. След това поляците взимаха известна крехка преднина до 19:18. Словенците обаче не се предадоха и стигнаха до геймбол при 24:23. С атака през центъра на Якуб Кохановски Словения затвори частта – 25:23.

Словенците започнаха добре и втория гейм. Те поведоха с 6:2. Блокадата на поляците обаче заработи и те взеха преднина от 12:9. С мощни атаки на Вилфредо Леон „Дружина полска“ поведе със 17:12. При 18:20 за Полша техният треньор Никола Гърбич взе прекъсване. В крайна сметка поляците изравниха, печелейки втория гейм с 25:21.

Третата част също вървеше равностойно. Словения поведе със 7:6. Поляците обаче отново обърнаха нещата в своя полза след силна игра на звездата си Вилфредо Леон. Александър Сливка заби точката за 25:20 и обрата с 2:1 за "Дружина полска".

Словения пак започна добре и следващия четвърти гейм. Полша стигна до равенство 6:6. Постепенно поляците взеха по-солидно преднина – 17:11. Словенците намериха сили и намалиха преднината на съперника си до 20:22. Силна атака на Лукаш Качмарек донесе победата на Полша с 25:21 в гейма и мача.

Звездата Вилфредо Леон блестеше над всички и стана най-резултатен с 25 точки за Полша. Лукаш Качмарек реализира 14 точки за победителите.

Клемен Чебул и Рок Можич пък направиха по 15 точки за Словения.

Съперник на поляците във финала ще е победителят от сблъсъка между европейския шампион Италия и олимпийския шампион Франция, които играят по-късно тази вечер. Полша ще се бори за втора европейска титла, спорът за трофея ще е седми за тях.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички