Цветан Соколов посочи как България може да бие Беларус в решителния мач на Евроволей 2021


Цветан Соколов посочи как България може да бие Беларус в решителния мач на Евроволей 2021
Снимка: eurovolley.cev.eu

2157 0

Капитанът на българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов даде интервю за "Dsport" преди решителния за "лъвовете" мач на Евроволей 2021

Утре (9 септември) България ще изиграе последния си мач от груповата фаза на надпреварата срещу Беларус и ще търси задължителна победа, която ще му осигури участие на 1/8-финалите на Европейското първенство:

"Горе-долу добре сме всички, имаме някакви малки проблеми, но се справяме. В последните два мача не изиграхме най-добрите мачове, които можеше да направим, но трябва да гледаме напред. Има още мачове, за които трябва да се подготвим добре и да ги изиграем. Следващият мач с Беларус ни е страшно важен и трябва да сме мобилизирани на 100%. Всичко зависи от нас", каза в началото Цецо и допълни:

"Всичко зависи от нашето представяне. Те победиха Чехия, ние също, така че нищо не се знае, топка е, върти се, трябва да играем по-агресивно срещу един такъв отбор, защото ако им дадем въздух, те играят силов волейбол и могат да бият всеки един отбор. Ние трябва да излезем и да не им даваме тази възможност и ще се постараем това нещо да го направим".

"Направихме много грешки, които не трябваше да правим, особено срещу отбори като Словения и Италия. Те играят много изчистен волейбол, с малко грешки, а ние доста рискувахме и не ни се получиха нещата. Те рискуваха и играеха добре в защита. В модерния волейбол всичко зависи от сервиса и блока. Те ни натиснаха много на сервис и после и на блок си отиграваха, това е в момента волейбола. На нас тези неща не ни се получиха и имаха няколко топки, които бяха страшно леки и ние не успяхме да си направим точките и оттам се получи един спад в играта. Да се надяваме, че това днес ще го анализираме, ще се подготвим по-дорбе за него и се надяваме да нямаме повече такива спадове", коментира диагоналът на България.

"Когато нещата не се получават, колкото и желание да имаш, когато не върви, просто е нормално емоцията да спадне. Желание има у всички момчета, защото сме дошли на този турнир да представляваме България и се стараем да го правим по най-добрия начин, но не ни се получиха в тези два мача нещата и се стараем в следващите мачове да го поправим това нещо".

"Аз съм максималист. Искам максималното, което може да се извлече от всяка една ситуация, така че аз вярвам в този отбор и мисля, че можем да продължим напред", каза за финал Цветан Соколов.

Решителният двубой срещу Беларус е утре (четвъртък) от 17:00 ч. българско време. SportLive.bg ще следи за вас НА ЖИВО развоя на срещата!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички