Първа загуба на Евроволей 2021: Италия се оказа прекалено силна за България!


Първа загуба на Евроволей 2021: Италия се оказа прекалено силна за България!
Снимка: eurovolley.cev.eu

20660 0

Българският национален отбор по волейбол загуби третия си мач от Европейското първенство. Тимът на Силвано Пранди отстъпи на Италия с 1:3 гейма - в отделните части 19:25, 18:25, 25:17 и 13:25. 

Това бе първа загуба в турнира за "лъвовете", които вече бяха победили Черна гора и домакина Чехия. "Скуадра адзура" пък продължава да няма поражение в групата и е еднолично лидер с 9 точки. България е второ място с 5 пункта.

Родните волейболисти бяха надиграни най-вече с изпълнението на силен начален удар, а и защитата на Италия бе почти безпогрешна днес. 

В третия гейм тимът на Силвано Пранди загатна за големия си потенциал и след като дръпна рано-рано в резултата се отпусна и всичко в играта му се получаваше. Това обаче не бе достатъчно за нещо повече от спечелването на почетен гейм!

Ето как се разви двубоят:

ПЪРВИ ГЕЙМ

Мачът започна с грешка от сервис на Италия. Николай Колев заби през центъра за 2:1 в наша полза, а след това Цветан Соколов свали една топка на третия метър за 3:2. Нова италианска грешка от начален удар направи резултата 4:3. Соколов бе хванат на първа блокада в срещата и "скуадрата" поведе с 5:4. "Лъвовете" обаче отговориха подобаващо и Мартин Атанасов хвана нападението, а след това и Грозданов със силен сервис направи 7:5. 

Италия успя да изравни и да поведе с 8:7 след нова блокада срещу Соколов. При 9:7 Силвано Пранди взе прекъсване. Блокаут на Цецо Соколов от зона 2 донесе осмата точка в нашия актив, но италианците отговориха с атака през центъра и нападение по пръстите на блока - 11:8. Посрещането и защитата на Италия бяха на висота и те стигнаха до 14:10. 

Соколов допусна грешка от сервис, а Ас на Пинали отвори още разликата - 17:11. Определено началният удар на италианците успя да разбие българската игра. Тодор Скримов успя да забие хубаво, а след това Мартин Атанасов контраатакува за 17:13. "Лъвовете" започнаха да се събуждат, но предимството от 5 точки се запазваше - 19:14. 

При 21:15 в тяхна полза Соколов заби с много сила по правата от зона 4. 17-ата точка в нашия актив дойде с атака през центъра. Стефан Чавдаров се появи за сервис, който даде резултат и България смъкна разликата на четири точки - 18:22. Краят на гейма дойде при 25:19 - 1:0 за Италия!

ВТОРИ ГЕЙМ

Тодор Скримов атакува от втора линия, а Цецо Соколов изненада с контратака за 2:1 за България. При 4:4 Соколов заби в аут, а след това Италия сбърка сервис. След това Тошко Скримов отговори с Ас и грешка от начален удар - 6:6. Неразбирателство в нашата половина даде аванс на Италия от две точки за 8:6. 

Последва много дълго разиграване, но в крайна сметка Соколов бе хванат от плътна блокада - определено до този момент играта на Цецо не се получаваше! След това Сеганов пусна хитро втората топка, а блокада на ядосания Соколов изравни резултата - 9:9.

При 12 равни Сеганов вдигна с една ръка към Цветан Соколов и той заби по правата. Последваха три поредни точки за Италия - тяхното посрещане и блокада бяха перфектни в тези минути! Пинали пък направи 16:13 с бомбен сервис, а след това прати топката в аут. Същото стори и Скримов, като след него Соколов атакува в аут - 14:18.

Алекс Грозданов пък прати своя сервис с 2-3 метра в аут и след лошо посрещане в ответната точка разликата се увеличи - 15:20. "Лъвовете" очевидно паднаха духом и нов Ас на Италия ги доближи на 3 точки от спечелването на гейма. Краят му дойде при 25:18 - 2:0 за "скуадра"!

ТРЕТИ ГЕЙМ

Третата част започна добре и след грешка от сервис и блокада България поведе с 2:0. Ас на Тошко Скримов направи резултата 4:1, а бърза атака на Грозданов през центъра и последвал негов Ас ни осигуриха аванс от четири точки за 6:2. 

Грешка от начален удар и блокада доведоха нещата до 9:3 в наша полза. Силните минути на "лъвовете" разтроиха играта на Италия и разликата набъбна до 11:3. "Скуадрата" успя да спре пропадането си и да намали на 12:7 с невероятна игра в защита и доза късмет.

При 13:8 Алекс Грозданов свали топката в третия метър на полето на Италия с чудесна блокада. Мартин Атанасов пък изскочи от зона 6 и направи резултата 15:9. Цветан Соколов заби много силно по правата за 17:11, а след това хитър сервис на Грозданов и блокада в следващата атака доведоха до 19:11.

Последва леко отпускане, но "лъвовете" нагледно показаха как могат да обърнат Италия - силен сервис, добро подсигуряване и много желание за победа! Краят на гейма дойде при резултат 25:17 за нас - България 1:2 Италия!

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ

На полето се върна титулярният разпределител на италианците и това даде резултат, след като те поведоха с 4:1. Италия включи на познатите си обороти и веднага се откъсна в резултата - 8:3. Влезлият на смяна Аспарухов не посрещна добре и разликата се увеличи до 6 точки. 

В тези минути Микелето застана на сервис и българското посрещане започна да се пропуква сериозно - 11:3. Все пак Аспарух Аспарухов спря серията на Италия за четвърта точка в нашия актив, но след това сбърка начален удар за 13:5. 

С комбинация през центъра и мощен сервис "скуадра адзура" поведе с 16:7. Силвано Пранди реши да вкара свежи състезатели от пейката, но промяната не даваше резултат. 

След като и Цецо Соколов атакува в аут и разликата стана 10 точки, вече бе ясно, че мачът е загубен. Краят на гейма и на самата среща дойде при резултат 25:13 - България 1:3 Италия!

ПРЕДИ СРЕЩАТА

До този момент тимът на Силвано Пранди изигра две срещи в своята Група В на Евроволей 2021 - "лъвовете" първо победиха категорично Черна гора с 3:0 гейма, а вчера (5 септември) успяха да обърнат домакините от Чехия в епичен мач, завършил с тайбрек!

Ето как се разви двубоят срещу Черна гора!

Повече за обрата срещу чехите можете да прочетете тук.

На този етап България заема второ място в групата си с актив от 5 точки, като лидер е именно днешният ни противник Италия. "Скуадрата" има точка повече от нас, тъй като записа две чисти победи - 3:0 срещу Беларус и 3:0 срещу Черна гора.

Напред към 1/8-финалите се класират първите 4 отбора от всяка група, а мачът срещу италианците идва в добър момент, за да си "сверим часовниците".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички