България прегази и Пуерто Рико и продължава да мечтае за Токио 2020


България прегази и Пуерто Рико и продължава да мечтае за Токио 2020
Снимка: https://www.volleyball.world/en/vnl/

7734 0

Националният отбор на България по волейбол прегази Пуерто Рико във втория си мач от квалификациите за Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Момчетата на Силвано Пранди не оставиха шанс на съперника и се наложиха с 3:0 (25:20, 25:22, 25:12), с което постигнаха втора победа във Варна.

Вчера България победи Египет с 3:1 и след днешната победа с 3:0 над Пуерто Рико логично се стига до решаващия сблъсък с Бразилия в неделния ден. Утре "трикольорите" излизат в 20:30 часа в зала "Конгресна" във Варна в директен спор за място на игрите в Япония догодина.

Най-резултатен за България в тази среща бе Розалин Пенчев, който записа 15 точки (1 ас, 64% ефективност в атака) срещу името си.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Срещата започна отлично за националния тим на България. "Лъвовете" натрупаха аванс от три точки при 8:5 след редица грешки на съперника. Отборът на Пуерто Рико успя да навакса пасива си, който бе стигнал до четири точки при 10:6. Резултатът стана 11:11 след помощта на компютърната система за повторения, а атаките на гостите започваха да създават все повече проблеми на "трикольорите".

При 17:13 гостите взеха технически таймаут след ас на Мартин Атанасов и по този начин отново авансът на България стана комфортен. В края на първия гейм България стигна до геймбол при 24:17, като три поредни бяха спасени след като Алекс Грозданов бе хванат на блок, а Атанасов заби в аут от зона четири, но в крайна сметка момчетата на Силвано Пранди взеха своето - 25:20.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част започна отлично за България и от началото момчетата на Силвано Пранди започнаха да трупат аванс. Той набъбна до три точки при 16:13 след успешна атака на Алекс Грозданов и последва таймаут.

"Лъвовете" продължиха да трупат аванс, който набъбна до 18:14, което доведе до почивка за гостите. В края на втория гейм Силвано Пранди направи двойна смяна, като в игра се появиха Добромир Димитров и Венелин Кадънков на мястото съответно на Цветан Соколов и Георги Сеганов. При 22:22 Сеганов и Соколов се върнаха на игрището, като разпределителят застана на сервис. Последваха две блокади на Мартин Атанасов и Алекс Грозданов, а при 24:22 гостите сгрешиха с атака през центъра - 25:22 и 2:0 гейма.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Третият гейм премина изцяло под диктовката на българския тим. В хода на частта играчите на Силвано Пранди изцяло контролираха случаващото се в зала "Конгресна, като разликата стана непреодолима при 21:7 в полза на "лъвовете". Напълно очаквано България спечели с лекота третия гейм, в който тимът ни се наложи с 25:12 след грешка от сервис на съперника.

Срещата може да гледате на живо тук.

Преди мача

Националният отбор на България по волейбол продължава битката си за класиране на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. "Трикольорите" вчера спечелиха с 3:1 над Египет, а днес ще премерят сили с тима на Пуерто Рико. Най-тежкото препятствие пред сънародниците ни пък ще е в неделя, когато ще се изправят срещу фаворита Бразилия.

Очаква се и днес зала "Конгресна" в Двореца на Културата и Спорта във Варна да бъде пълна до краен предел. Феновете в морската ни столица винаги са показвали любовта си към "лъвовете" и рядко може да се види свободно място. Очаква се Силвано Пранди да не прави промени по състава, който вчера се справи с "фараоните" и тимът ни отново да се поздрави с победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички