Волейболният ЦСКА обяви най-дългоочакваната за клуба новина


Волейболният ЦСКА обяви най-дългоочакваната за клуба новина
Снимка: Официален сайт - ЦСКА

1608 0

Волейболният ЦСКА най-сетне обяви дългоочакваната от всички привърженици новина. Клубът вече може да поеме глътка въздух, след като бе представен новият партньор на "червените". Ето какво обявиха те на официалния си профил в социалната мрежа "Фейсбук":

"ЦСКА разсея тъмните облаци и гледа към по-добро бъдеще

Волейболният клуб на ЦСКА отново може да поеме глътка въздух и с оптимизъм да гледа към бъдещето. Днес, на специална пресконференция в Пресклуб „България” бе представен новият партньор на „армейците”. Става въпрос за компанията „Сънотех”, която ще се включи дейно в управлението.

„Чакането свърши. Търпението си заслужаваше. Дойде времето да обявим стратегически партньор в ЦСКА. Това е фирма Сънотех със собственик и управител Калоян Величков, с чиято подкрепа ще започнем възраждането на нашия клуб. В тяхно лице се надявам да намерим дългосрочен партньор, с който мечтата на всички нас, на всички фенове да се реализира колкото се може по-бързо. Заедно започваме да работим по два фундамента в спортния клуб - материалната ни база и детско-юношеската школа. Ще дойде време и за бъдещите успехи на представителните ни клубове – мъже и жени. Съвсем скоро, много по-бързо отколкото на наши съперници през годините е коствало, ще се върнем там, където всички очакваме да бъдем. Всички в клуба сме заредени с ентусиазъм, разбира се ще минем през трудни моменти. Като човек, минал през какви ли не катаклизми, съм наясно, че ще имаме проблеми, но тези проблеми ще бъдат решени много бързо”, обяви на пресконференцията Попов.

Една от основните цели пред ЦСКА, с помощта на „Сънотех”, ще бъде изграждането на нова, модерна база, в която всички подразделения, както при мъжете, така и при жените, да могат да тренират и да играят мачовете си. Вариантите са два – това да се случи на настоящата база, където се намира „Васил Симов”, или да се търси друг терен. Предстоят разговори с министерството на спорта, за да се стигне до решение по казуса със залата. Ако такова не бъде намерено, ЦСКА ще се насочи към втората опция. Не е изключено да се поеме и по двата варианта едновременно.

„Искаме в комплекс “Червено знаме” да построим зала за 2000 човека минимум. Има достатъчно терен, за който ще се борим. Дотогава ни предстои много сериозен ремонт във “Васил Симов”. Готови сме да обновим общежитията, съблекалните фитнеса. Ремонтът ще бъде сериозен, а не козметичен. „Васил Симов” е нашата зала, въпреки че винаги сме плащали наем, за да я ползваме. Почти няма сила, която да ни раздели от нея. В нея има история. Често сме имали трудности, но аз смятам, че здравият разум винаги е надделявал и няма да се отиде в крайности. Затова ще потърсим контакт със “Сердика спортни имоти”, която стопанисва залата. Но така няма как да продължим. Трябва ни зала, която да приеме всички гарнитури. Настоящата е морално остаряла”, каза още Сашо Попов.

Той посочи и развитието на школата като друг от приоритетите. „Знаем, че феновете, журналистите и всички ние се интересуваме от върха на пирамидата - представителните отбори, но ние трябва да оправим фундамента на нашия клуб и ще го направим с помощта на нашите партньори. От днес пада едно огромно бреме от моите плещи. Да се занимавам с всички проблеми ми отнемаше много психологическа сила. От съвсем скоро ще имаме възможността да се съсредоточим върху спортнит-техническите аспекти на нашата работа, а финансирането и мениджмънта ще делегираме на нашите партньори. Те се справят много по-бързо, отколкото сме си представяли. Така че ще бъдат хубави новините”, допълни Попов.

Калоян Величков допълни, че катализатор на партньорството между „Сънотех” и ЦСКА, е било преминаването на Сашо Попов в Хебър и спечелената от него шампионска титла на България. По думите му, това е породило емоция, която като фен на ЦСКА, иска да изпита и като партньор на клуба. Той обаче е категоричен, че неговата компания сама няма да се справи с издръжката на ЦСКА и вече се работи по осигуряване на още спонсори. В това число ЦСКА ще продължи да разчита и на настоящите си такива – WINBET, както и „Хиполенд”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички