Болезнено честен Пламен Константинов: Нашата класа не може да бъде конкурентна


Болезнено честен Пламен Константинов: Нашата класа не може да бъде конкурентна
Снимка: Българска федерация по волейбол

10739 0

Селекционерът на националния отбор на България по волейбол - Пламен Константинов, говори след загубата на "лъвовете" от Франция с 0:3 гейма. Родните състезатели отпаднаха от осминафиналите, докато "петлите" продължават напред в следващата фаза. Нашият треньор подчерта, че липсата на класа и опит са си казали думата в днешната среща.

Мнението на Константинов

"Сбърка съдията, когато направихме ас в първия гейм. Даде грешно отсъждане за зона, повторният сервис вече е на шанс. Там може би се пречупи. Започнахме втория гейм с мисълта за първия. Късно започнахме да се бием, пуснахме французите - не можем да пускаме така олимпийския шампион. Това е липса на опит от някои състезатели, а донякъде и на класа", заяви Константинов.

"Не ни стига - тука ни е мястото. Искаше ни се нещо повече, реалността е, че след като загубиш двата мача от големите отбори - това означава, че си далеч, не трябва да се заблуждаваме, а да си кажем реалността. Искахме да внесем опит, но трябва да се гледа реалността и да се гради отбор с млади момчета, с нов отбор, който да трупа опит. Само така ще се върне волейболът ни на конкурентно ниво".

"Залата повече ни натисна, отколкото ни помага - не е упрек. Публиката беше шампионска. Хората нямат вина - всеки един състезател може само да мечтае да играе пред такава публика. Един отбор изтърпява момент на притеснение, когато играе пред такава публика. Колко ще е дълъг периодът на привикване, за съжаление, то е много дълго".

"Ще има козметични промени, но няма да правим много големи. Аз пак оставам на мнението си, че независимо от резултатите на европейското първенство трябва да се направи опит с това, което сега е най-добро. Завършва този турнир и пътят е отворен за младите момчета и за нов отбор. Трябва да се работи на олимпийски цикли. Явно класата ни момента не е такава, която не може да бъде конкурентна", добави още специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички