Жалко! Младежкият национален тим по волейбол води гладиаторска битка, но изпусна изгодна позиция - първа загуба на Световното


Жалко! Младежкият национален тим по волейбол води гладиаторска битка, но изпусна изгодна позиция - първа загуба на Световното
Снимка: bvf.bg

2765 0

Младежкият национален отбор по волейбол на България допусна поражение с 1:3 сета от Иран - 17:25, 25:23, 22:25, 23:25 в отделните части. "Лъвчетата" на няколко пъти изостанаха в резултата, но определено могат да съжаляват, че не се стигна до пети гейм, след като водеха с 23:21 в четвъртия, но изпуснаха преднината си.

Така те завършиха на второ място в групата, а Иран спечели първата позиция. Въпреки това "лъвчетата" се класираха за полуфиналите на Световното първенство по волейбол до 21 години, където ще срещнат първия в група F - Италия.

В първия гейм Иран поведе с 4:0 още в самото начало, а до края не изпусна преднината си, като дори напротив - тя постепенно се увеличаваше, за да приключи при разгромното 17:25. През втората част двата тима играеха точка за точка до 23, когато "лъвчетата" записаха две поредни и спечелиха гейм.

Третият гейм също бе много оспорван до 18:18, когато иранците направиха четири поредни точки и дръпнаха с 22:18. Любопитното е, че последната точка за тях дойде трудно и в крайна сметка геймът за българите приключи на 22. Последва и четвъртата част, при която "лъвчетата" изпуснаха споменаха натрупания аванс и загубиха, като не съумяха да изравнят за втори път.

Това е първо поражение за България на Световното първенство. Преди това младите ни надежди спечелиха убедително предварителната си група с победи над Канада, Индия и Полша, а впоследствие надделяха над поляците отново, както и над Тайланд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички