След "подаръка": Учудващо добри шансове на България да сломи втория в Европа на ЕвроВолей 2023


След "подаръка": Учудващо добри шансове на България да сломи втория в Европа на ЕвроВолей 2023
Снимка: cev.lu

4152 0

Въпреки до голяма степен шокиращите поражения за българския национален отбор по волейбол при мъжете излизането от групите на ЕвроВолей 2023 е подсигурено. "Лъвовете" допуснаха загуби от Испания и Хърватия, но след подаръка и успеха на Украйна с 3:2 над Финландия математически няма как да отпаднем в груповата фаза. Това стана ясно ден преди дуела ни срещу големия фаворит в групата - Словения, която завърши втора на последното европейско първенство.

България - Словения: "Лъвовете" срещу фаворита в групата на ЕвроВолей 2023

И въпреки че България е далеч от най-доброто си състояние и показва колеблива форма, специалисти, анализатори и букмейкъри не ни поставят в отчайваща позиция на аутсайдер срещу силния опонент, който е загубил само един гейм до момента. Това показва и справка в платформата за онлайн спортни залози efbet.

Коефициентът за победа на страната, която мечтае да надгради и да спечели Европейското първенство по волейбол, е 1,66. Ставката пък за успех на сметката на възпитаниците на Пламен Константинов не е много по-голяма - 2,50. За сравнение - когато "лъвовете" се изправиха срещу Испания коефициентът за иберийците бе над 5 - толкова по-големи аутсайдери бяха срещу нашата страна.

След големия подем в Словения за последните години страната доминира над нас във волейбола. От 2019 година насам имат пет победи, докато "лъвовете" са победили веднъж - при последната им среща през юни тази година. В само два от последните шест мача от това съперничество се е стигало до спечелен гейм за загубилия (и в двата случая по 1 за България).

Колко оспорван ще бъде сблъсъкът между България и Словения на ЕвроВолей 2023?

До момента страната ни е със 8:8 спечелени и загубени геймове, докато Словения спечели всичките си срещи с по 3:0, освен тази на старта срещу Украйна (3:1). Коефициентът на efbet точният брой геймове в срещата да бъде 3 е 2,95, докато за четири гейма е 2,60 (и съответно 3,30 за пет).

В последните пет срещи между България и Словения неизменно този, който печели първия гейм, печели и срещата. Коефициентът за това "лъвовете" да завоюват първата част е 2,10, а ставката за това да стори Словения - 1,80.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички