Владо Николов: Само във волейбола дербито "Левски" - ЦСКА е живо


Владо Николов: Само във волейбола дербито "Левски" - ЦСКА е живо
Снимка: Eurovolleyball 2015/CEV

1785 0

Големият герой на България от Евроволей 2015 Владимир Николов говори специално за Sportline, но този път не за успехите и драмите на самото първенство, а за организираното от него, Андрей Жеков и помощник-треньорът на националния тим Георги Петров събитие "Вечер на легендите".

Както вече ви информирахме тя ще се проведе в зала "Христо Ботев" във вторник, 20-и октомври. Вечерта започва на по чаша бира с легендите в 19,00 часа, а от 19,30 пък е контролната среща между отборите на "Левски" и ЦСКА.

- Владо, предполагам идеята на организираното от вас събитие е с цел да се хване инерцията от доброто представяне на националния отбор на Евроваолей 2015 и да се помогне на "Левски"?

- Да, така е. Искаме да покажем, че все още ни има и че "Левски" е водещ клуб в България. Желанието ми е дойдат много хора и да се забавляват.

- По този начин вие помагате и на "кръвния враг" ЦСКА.

- Разбира се. Волейболът доказа, че е спорт номер 1 в България.  Пък и остана единствения, след колективните игри, в който все още има дерби "Левски" - ЦСКА. Целта ни е да покажем, че има млади момчета, които ще са бъдещето на този спорт у нас и в бъдеще, Дай Боже ще радват нацията.

- Вие с Андрей ще играете ли?

-  Андрей със сигурност няма да играе, предстои му операция. Аз лично може да вляза да няколко точки, просто за кеф на публиката, но идеята е друга. Да покажем на хората, че има добри млади състезатели, и ще ги оставим те да се изявяват.

- Казвате, че очаквате голяма посещаемост, може би защото се надявате да хванете вълната от Европейското?

-  Да, естествено, че няма да дойдат толкова хора, колкото бяха в залата на мачовете на националния отбор. Но все пак едно дерби, макар и приятелско си заслужава. Нека хората дойдат, моге да стане голям празник.

- Вече обявихте, че ако ще играете в олимпийската квалификация...

- Разбира се, ако селекционерът прецени, че съм му нужен ще играя. Готов съм да помогна с каквото мога.

- Продължаваш ли с волейбола?

- Да, предстоящия сезон отново ще играя за френския Лион.

- Преди време каза, че си си похарчил парите за "Левски" миналия сезон, виждаш ли спасение да отбора?

- Да, имам обещание от няколко фирми, че ще помагат. И волейболният "Левски" ще играе в първенството. Надявам се, че и този мач с ЦСКА ще накара много рекламодатели да погледнат с друго око на волейбола и помогнат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички